Suklaapavlova
Kauniisti marmoroitu suklaapavlova hurmaa juhlaväen illallispöydässä. Pavlova on marenkipohjainen jälkiruoka, joka peitetään kermavaahtohunnulla ja koristellaan hedelmillä tai marjoilla. Meidän versiossa täytteeksi valikoitui raikas appelsiini ja makeat granaattiomenan siemenet.
Valmista marenkipohja jo edellisenä päivänä ja jätä täyttäminen juhlapäivälle.
Ainekset
Työvaiheet
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään.
Napsauta uuni 100 asteeseen.
Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan noin 25 cm iso ympyrä ja ympyrän keskelle toinen, halkaisijaltaan noin 7 cm kokoinen, ympyrä. Siirrä leivinpaperi pellille odottamaan.
Mittaa valkuaiset kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunamehu ja vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kunnes valkuaiset hieman vaahtoutuu. Lisää sokeri hiljalleen samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää, kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja.
Valuta suklaa marengin sekaan ja kääntele lusikalla muutaman kerran. Älä sekoita.
Nostele marenkinokareita pellille muodostaen marenkikranssin.
Paista uunissa 100 asteessa 60-90 min. Marenki on valmis kun se on pinnalta rapea mutta sisältä vielä hiukan pehmeä. Sammuta uuni ja avaa uuniluukku raolleen. Jätä marenki jäähtymään uuniin.
Kun marenki on täysin jäähtynyt voit lisätä täytteet.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kerma nokareina marengin päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja raastettua appelsiininkuorta. Viimeistele tuoreella rosmariinilla ja höylää kuorimaveitsellä suklaasta lastuja pavlovan päälle.