Suklaapavlova

Keskitaso
Vaikeustaso
time
2.5
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Kauniisti marmoroitu suklaapavlova hurmaa juhlaväen illallispöydässä. Pavlova on marenkipohjainen jälkiruoka, joka peitetään kermavaahtohunnulla ja koristellaan hedelmillä tai marjoilla. Meidän versiossa täytteeksi valikoitui raikas appelsiini ja makeat granaattiomenan siemenet.

Valmista marenkipohja jo edellisenä päivänä ja jätä täyttäminen juhlapäivälle.

Ainekset

6 annosta
Marenki
sokeria
225 g
kananmunanvalkuaista
4 kpl
sitruunanmehua tai etikkaa
0.5 tl
tummaa suklaata
70 g
suolaa
Täyte
kermaa
3 dl
vaniljasokeria
1 tl
granaattiomenan siemeniä
appelsiininkuori raastettuna
1 kpl
tuoretta rosmariinia
tummaa suklaata

Työvaiheet

01

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään.
Napsauta uuni 100 asteeseen.

02

Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan noin 25 cm iso ympyrä ja ympyrän keskelle toinen, halkaisijaltaan noin 7 cm kokoinen, ympyrä. Siirrä leivinpaperi pellille odottamaan.

03

Mittaa valkuaiset kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunamehu ja vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kunnes valkuaiset hieman vaahtoutuu. Lisää sokeri hiljalleen samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää, kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja. 

04

Valuta suklaa marengin sekaan ja kääntele lusikalla muutaman kerran. Älä sekoita.

05

Nostele marenkinokareita pellille muodostaen marenkikranssin.

06

Paista uunissa 100 asteessa 60-90 min. Marenki on valmis kun se on pinnalta rapea mutta sisältä vielä hiukan pehmeä. Sammuta uuni ja avaa uuniluukku raolleen. Jätä marenki jäähtymään uuniin.

07

Kun marenki on täysin jäähtynyt voit lisätä täytteet.

08

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kerma nokareina marengin päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja raastettua appelsiininkuorta. Viimeistele tuoreella rosmariinilla ja höylää kuorimaveitsellä suklaasta lastuja pavlovan päälle.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään.
Napsauta uuni 100 asteeseen.

02

Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan noin 25 cm iso ympyrä ja ympyrän keskelle toinen, halkaisijaltaan noin 7 cm kokoinen, ympyrä. Siirrä leivinpaperi pellille odottamaan.

03

Mittaa valkuaiset kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunamehu ja vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kunnes valkuaiset hieman vaahtoutuu. Lisää sokeri hiljalleen samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää, kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja. 

04

Valuta suklaa marengin sekaan ja kääntele lusikalla muutaman kerran. Älä sekoita.

05

Nostele marenkinokareita pellille muodostaen marenkikranssin.

06

Paista uunissa 100 asteessa 60-90 min. Marenki on valmis kun se on pinnalta rapea mutta sisältä vielä hiukan pehmeä. Sammuta uuni ja avaa uuniluukku raolleen. Jätä marenki jäähtymään uuniin.

07

Kun marenki on täysin jäähtynyt voit lisätä täytteet.

08

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kerma nokareina marengin päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja raastettua appelsiininkuorta. Viimeistele tuoreella rosmariinilla ja höylää kuorimaveitsellä suklaasta lastuja pavlovan päälle.

Ainekset
Marenki
sokeria
225 g
kananmunanvalkuaista
4 kpl
sitruunanmehua tai etikkaa
0.5 tl
tummaa suklaata
70 g
suolaa
Täyte
kermaa
3 dl
vaniljasokeria
1 tl
granaattiomenan siemeniä
appelsiininkuori raastettuna
1 kpl
tuoretta rosmariinia
tummaa suklaata
close