Sitruunaiset rahkamunkit
Päältä rapeat ja sisältä ihanan pehmeät pikkumunkit katoavat parempiin suihin silmänräpäyksessä. Nämä leivinjauheella kohotetut munkit saavat kuohkeutta ja raikkautta sitruunarahkasta.
Ainekset
Työvaiheet
Kaada öljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle. Muista sulkea liesituuletin. Vuoraa lautanen talouspaperilla ja kaada sokeria toiselle lautaselle. Ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy. Sammutuspeite on hyvä kaivaa esille tässä vaiheessa varmuuden vuoksi.
Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Mittaa kuivat aineet kulhoon.
Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa puolikkaasta, laita sivuun odottamaan.
Sekoita rahka ja voi. Lisää kananmuna ja sekoita. Kippaa kuivien aineiden sekaan ja lisää myös sitruunankuoriraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (noin 170–180 astetta), aloita munkkien friteeraus. Jos et omista lämpömittaria, voit testata lämmön pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.
Pyörittele taikinasta palloja ja upota ne varovaisesti kuumaan öljyyn. Paista munkit muutamassa erässä, 5–6 munkkia kerrallaan. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, munkki ruskistuu kauniin kullanruskeaksi muutamassa minuutissa. Kypsennä munkkeja noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta, yhteensä suunnilleen neljä minuuttia.
Nosta munkit reikäkauhalla paperilla vuoratulle lautaselle ja pyörittele sen jälkeen sokerissa. Sokeri tarttuu helpommin munkkeihin, kun ne ovat kuumia. Toista, kunnes olet uppopaistanut kaikki munkit. Hauskaa vappua!