Sitruunaiset rahkamunkit

Keskitaso
Vaikeustaso
time
60
Min
star
4.7
3 arvostelua

Päältä rapeat ja sisältä ihanan pehmeät pikkumunkit katoavat parempiin suihin silmänräpäyksessä. Nämä leivinjauheella kohotetut munkit saavat kuohkeutta ja raikkautta sitruunarahkasta.

Ainekset

noin 20 pikkumunkkia
puolikarkeita vehnäjauhoja
200 g
ruokasoodaa
0.5 tl
sokeria
1 dl
sitruunarahkaa
200 g
sulatettua voita
50 g
suolaa
0.5 tl
kananmuna
1 kpl
sitruunan kuorta
0.5 kpl
Paistamiseen
rypsiöljyä
1 l
Lisäksi tarvitset
sokeria munkkien sokerointiin
1 dl
reikäkauhan
talouspaperia
kannellisen paksupohjaisen kattilan tai valurautapadan

Työvaiheet

01
Preppaa friteerauspiste.

Kaada öljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle. Muista sulkea liesituuletin. Vuoraa lautanen talouspaperilla ja kaada sokeria toiselle lautaselle. Ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy. Sammutuspeite on hyvä kaivaa esille tässä vaiheessa varmuuden vuoksi.

02
Valmista munkkitaikina

Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

03

Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa puolikkaasta, laita sivuun odottamaan.

04

Sekoita rahka ja voi. Lisää kananmuna ja sekoita. Kippaa kuivien aineiden sekaan ja lisää myös sitruunankuoriraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

05
Uppopaista munkit

Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (noin 170–180 astetta), aloita munkkien friteeraus. Jos et omista lämpömittaria, voit testata lämmön pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.

06

Pyörittele taikinasta palloja ja upota ne varovaisesti kuumaan öljyyn. Paista munkit muutamassa erässä, 5–6 munkkia kerrallaan. Kun  öljy on tarpeeksi kuumaa, munkki ruskistuu kauniin kullanruskeaksi muutamassa minuutissa. Kypsennä munkkeja noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta, yhteensä suunnilleen neljä minuuttia.

07

Nosta munkit reikäkauhalla paperilla vuoratulle lautaselle ja pyörittele sen jälkeen sokerissa. Sokeri tarttuu helpommin munkkeihin, kun ne ovat kuumia. Toista, kunnes olet uppopaistanut kaikki munkit. Hauskaa vappua!

4.7 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01
Preppaa friteerauspiste.

Kaada öljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle. Muista sulkea liesituuletin. Vuoraa lautanen talouspaperilla ja kaada sokeria toiselle lautaselle. Ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy. Sammutuspeite on hyvä kaivaa esille tässä vaiheessa varmuuden vuoksi.

02
Valmista munkkitaikina

Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

03

Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa puolikkaasta, laita sivuun odottamaan.

04

Sekoita rahka ja voi. Lisää kananmuna ja sekoita. Kippaa kuivien aineiden sekaan ja lisää myös sitruunankuoriraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

05
Uppopaista munkit

Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (noin 170–180 astetta), aloita munkkien friteeraus. Jos et omista lämpömittaria, voit testata lämmön pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.

06

Pyörittele taikinasta palloja ja upota ne varovaisesti kuumaan öljyyn. Paista munkit muutamassa erässä, 5–6 munkkia kerrallaan. Kun  öljy on tarpeeksi kuumaa, munkki ruskistuu kauniin kullanruskeaksi muutamassa minuutissa. Kypsennä munkkeja noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta, yhteensä suunnilleen neljä minuuttia.

07

Nosta munkit reikäkauhalla paperilla vuoratulle lautaselle ja pyörittele sen jälkeen sokerissa. Sokeri tarttuu helpommin munkkeihin, kun ne ovat kuumia. Toista, kunnes olet uppopaistanut kaikki munkit. Hauskaa vappua!

Ainekset
puolikarkeita vehnäjauhoja
200 g
ruokasoodaa
0.5 tl
sokeria
1 dl
sitruunarahkaa
200 g
sulatettua voita
50 g
suolaa
0.5 tl
kananmuna
1 kpl
sitruunan kuorta
0.5 kpl
Paistamiseen
rypsiöljyä
1 l
Lisäksi tarvitset
sokeria munkkien sokerointiin
1 dl
reikäkauhan
talouspaperia
kannellisen paksupohjaisen kattilan tai valurautapadan
close