Täytetyt porkkanacookiet
Porkkanakakkua rapeassa keksimuodossa! Nämä mausteiset porkkanacookiet kätkevät sisälleen pehmeän valkosuklaa-tuorejuustotäytteen. Täytetyt keksitaikinapallerot pyöritellään vielä kanelisokerissa ennen uunissa paistamissa, mikä antaa hauskoja kaneliässäviboja ja herkullista rapeutta keksien pintaan.
Tässä reseptissä (ja muutenkin leipoessa) kannattaa käyttää vaakaa ja tarkkoja mittoja, jotta keksit ja leivonnaiset varmasti onnistuvat.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin täyte. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhossa. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita sulanut valkosuklaa ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, kunnes seos on tasaista. Tee seoksesta 14 nappia leivinpaperilla vuoratun pellin tai leikkuulaudan päälle, pakasta tunnin ajan.
On tärkeää, että täyte saa jähmettyä rauhassa, sillä muuten keksien täyttäminen ja käsittely saattaa muuttua todella haastavaksi.
Sekoita kanelisokerin ainekset kulhossa ja laita sivuun odottamaan.
Valmista keksitaikina. Raasta porkkana raastimen pienellä terällä. Purista ylimääräinen neste pois ja laita sivuun odottamaan. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.
Mittaa toiseen kulhoon pehmeä voi sekä fariinisokeri. Vatkaa kuohkeaksi (noin 2–3 min). Erottele kananmunankeltuaiset ja vatkaa voivaahdon sekaan yksi kerrallaan. Lisää porkkanaraaste sekä kuivat aineet. Vatkaa nopeasti taikinaksi.
Jaa taikina 14 palaan ja pyörittele palloiksi. Paina taikinapallo littanaksi ja aseta keskelle pakastettu tuorejuustonappi, käännä taikinareunat täytteen päälle ja pyöritä takaisin taas palloksi. Dippaa vielä kanelisokeriin ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista, kunnes kaikki taikinapallot ovat saaneet sisuksiinsa täytteen ja pinnalle kanelisokeria. Yhdelle pellille mahtuu noin 6–7 keksiä paistumaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 13–15 minuuttia, varo polttamasta keksejä. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.