Raparperiviinerit
Kauniit ja ja herkulliset raparperiviinerit ovat kevään ja kesän merkki. Viinerit kätkevät sisälleen makean vaniljakreemin joka on täydellinen makukombo kirpsakan raparperin ja suolaisen voitaikinan kanssa.
Raparperi siivujen asettelu edellyttää hieman sorminäppäryyttä mutta muuten viinerit syntyvät leikiten. Voit myös korvata raparperin muilla kesän antamilla. Kokeile ihania persikoita tai vaikka makeita mansikoita viinereiden täytteeksi.
Ainekset
Työvaiheet
Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siirrä sulanut taikina leivinpaperille ja kauli ohueksi, noin 2 mm paksuiseksi levyksi.
Siisti reunat terävällä veitsellä ja leikkaa levy 15 samankokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Laita sivuun odottamaan.
Huuhtele raparperit. Leikkaa raparperit ensin noin 5-7 cm pituisiksi paloiksi. Viipaloi sitten palat pitkittäin ohuiksi siivuiksi.
Sivele öljyä leivinpaperin pintaan. Asettele raparperisiivuja limittäin suorakaiteen muotoon. Käytä leikattua taikinapalaa mittana. Taikinapalan tulee peittää raparperisiivut kokonaan.
Lisää noin 1 rkl vaniljakreemiä raparperisiivujen päälle ja peitä kreemi ja raparperit taikinalevyllä. Toista kunnes olet käyttänyt koko taikinan.
Pensselöi viinerit kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kauniin kullanruskea.
Ota viinerit uunista ja anna jäähtyä täysin. Irrota viinerit varovaisesti lastaa apuna käyttäen.
Koristele halutessasi tomusokeri-vesi kuorrutteella.