Mustikkakinuski
Mustikkakinuski toimii mustikkapiirakan tai jätskin kanssa (tai ihan sellaisenaankin, jos olet kovan luokan sokerihiiri).
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa kerma ja mustikat kattilaan. Anna kiehahtaa. Siivilöi sattumat mustikkakermasta ja laita seos sivuun odottamaan. Painele marjoja kunnolla siivilää vasten niin, että saat irti kaikki mehut mustikoista.
Lisää toiseen kattilaan maito, sokeri ja voi.
Keitä maitosokeri-seosta miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Sekoita välillä.
Kun kinuski on saanut kauniin värin ja sakeutunut, lisää mustikkakerma nopeasti sekoittaen.
Kinuski kuohahtaa, eli nassua ei kannata työntää ihan kiinni kattilaan.
Tarjoile jätskin tai piirakan lisukkeena.