Janican mustikkapiirakka
Tämä piirakkaohje syntyi muutaman kömmähdyksen kautta, kun määrät ja ainekset menivät sekaisin Janican kotikeittiössä. Lopputuloksena syntyi mutkaton ja ihanan kaurainen piirakka, joka saa veden kielelle. Erityisen hyvää se on mustikkakinuskin ja vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voisula-sokeri-seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon yksi muna. Älä hätäile, vaikka taikina ei tunnu perinteiseltä piirakkataikinalta. Sen ei kuulukaan.
Painele taikina pyöreään 32 cm piirakkavuokaan. Taikina saa jäädä aika ohueksi. Voit käyttää kasteltua lusikkaa apuna taikinan tasoittamiseen.
Kaada taikinan päälle reilusti mustikoita. Koko vuoka saa täyttyä.
Sekoita voisula, fariinisokeri ja kaurahiutaleet, ripottele seos piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 20 minuutin jälkeen voit nostaa piirakkaa ylemmäs, jotta päällisestä tulisi mukavan rapea. Varo kuitenkin polttamasta piirakkaa.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja mustikkakinuskin kanssa.