Janican mustikkapiirakka

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
3 arvostelua

Tämä piirakkaohje syntyi muutaman kömmähdyksen kautta, kun määrät ja ainekset menivät sekaisin Janican kotikeittiössä. Lopputuloksena syntyi mutkaton ja ihanan kaurainen piirakka, joka saa veden kielelle. Erityisen hyvää se on mustikkakinuskin ja vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

8 palaa
Pohja
spelttijauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2.5 dl
leivinjauhetta
1 tl
fariinisokeria
1 dl
voita
150 g
kananmuna
1 kpl
Pinnalle
mustikoita
5 dl
voita
50 g
fariinisokeria
1 dl
kaurahiutaleita
2 dl
Lisäksi
Mustikkakinuski

Työvaiheet

01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa.

03

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voisula-sokeri-seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon yksi muna. Älä hätäile, vaikka taikina ei tunnu perinteiseltä piirakkataikinalta. Sen ei kuulukaan.

04

Painele taikina pyöreään 32 cm piirakkavuokaan. Taikina saa jäädä aika ohueksi. Voit käyttää kasteltua lusikkaa apuna taikinan tasoittamiseen.

05

Kaada taikinan päälle reilusti mustikoita. Koko vuoka saa täyttyä.

06

Sekoita voisula, fariinisokeri ja kaurahiutaleet, ripottele seos piirakan päälle.

07

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 20 minuutin jälkeen voit nostaa piirakkaa ylemmäs, jotta päällisestä tulisi mukavan rapea. Varo kuitenkin polttamasta piirakkaa.

08

Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja mustikkakinuskin kanssa. 

5 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kokeile myös näitä

Ainekset expand more
01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa.

03

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voisula-sokeri-seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon yksi muna. Älä hätäile, vaikka taikina ei tunnu perinteiseltä piirakkataikinalta. Sen ei kuulukaan.

04

Painele taikina pyöreään 32 cm piirakkavuokaan. Taikina saa jäädä aika ohueksi. Voit käyttää kasteltua lusikkaa apuna taikinan tasoittamiseen.

05

Kaada taikinan päälle reilusti mustikoita. Koko vuoka saa täyttyä.

06

Sekoita voisula, fariinisokeri ja kaurahiutaleet, ripottele seos piirakan päälle.

07

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 20 minuutin jälkeen voit nostaa piirakkaa ylemmäs, jotta päällisestä tulisi mukavan rapea. Varo kuitenkin polttamasta piirakkaa.

08

Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja mustikkakinuskin kanssa. 

Ainekset
Pohja
spelttijauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2.5 dl
leivinjauhetta
1 tl
fariinisokeria
1 dl
voita
150 g
kananmuna
1 kpl
Pinnalle
mustikoita
5 dl
voita
50 g
fariinisokeria
1 dl
kaurahiutaleita
2 dl
Lisäksi
Mustikkakinuski
close