Kale bowl
Viime vuosien trendivihanneksesta lehtikaalista eli kalesta syntyy terveellinen ja maukas kulhoruoka. Kokonaisuuden kruunaa uppomuna.
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele riisi kylmän veden alla. Keitä riisi ohjeen mukaan. Lisää kiehuvaan riisiin kookosöljy ja kurkuma. Mausta suolalla ja laita sivuun jäähtymään.
Valmista tahinikastike. Lisää 2 rkl tahinia kulhoon lorauta joukkoon sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää vettä, jos kastike tuntuu tönköltä. Mausta suolalla.
Pese lehtikaali. Poista kaalista lehtiruodit, revi kaali pieniksi suupaloiksi ja asettele kulhoon.
Sekoita kaaliin reilu ruokalusikallinen tahinikastiketta. Parhaan lopputuloksen saat puristelemalla kastikkeen käsin kaaliin. Puristellessa kaalin kuidut pehmenevät ja sitä on mukavampi syödä.
Rouhi mantelit. Kuori granaattiomena ja ota siemenet talteen.
Kokoa ainekset kulhoon ja koristele lehtikaalisipseillä. Aloita uppomunan valmistaminen, ohje löytyy aineslistan lopusta.