Lehtikaalisipsit
Lehtikaalisipsit ovat ihanan rapea lisuke salaattiin ja koukuttavia naposteltavia myös sellaisenaan.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Valmistele lehtikaalit uunin lämmetessä. Pese ja kuivaa lehtikaali ja poista paksut lehtiruodit.
Revi lehdet sopiviksi suupaloiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä sekä suolaa maun mukaan. Sekoita niin, että öljy sekä suola levittyy tasaisesti.
Levitä uunipellille ja laita uuniin. Paista ensin noin kymmenen minuuttia, kääntele lehtiä ja jatka paistamista kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita, noin 15–20 minuuttia. Sipsit kärähtävät helposti, joten uunia kannattaa tarkkailla tasaisin väliajoin.
Syö sellaisenaan tai lisää salaattiin tai pastan päälle.