Vegeburgerit mustapapupihveillä
Vegeburgerin sisään sujahtaa mustapapupihvi, pikapikaa valmistuvaa sitruuna-aiolia ja muut asiaankuuluvat tillbehöörit. Papupihvit ovat juuri sellaisia kuin burgeripihvien pitääkin olla – paksuja ja meheviä ja hieman rapeita pinnalta.
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele mustapavut huolella siivilässä. Levitä pavut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kuivata uunissa 15 minuuttia.
Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi. Lisää tilkka öljyä pannulle ja kuullota sipuleita hetki. Lisää tomaattipyree sekä mausteet pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti.
Ota pavut uunista ja kippaa kulhoon. Lisää kuullotetut sipulit ja mausteet, muussaa tahnaksi haarukalla tai perunasurvimella.
Lisää vielä korppujauhot ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja taputtele pihveiksi.
Paista pihvejä uunin keskitasolla 10 minuuttia. Lisää haluamasi juusto pihvien päälle ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
Burgerin kokoaminen
Surauta kokoon pika-aioli pihvien paistuessa. Mittaa majoneesi kippoon. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja pieneksi pilkottu valkosipuli. Mausta mustapippurilla.
Kasaa burgerit ja eikun syömään!