Suppilovahveropasteijat
Suppilovahveroilla täytetyt pasteijat ovat herkullinen hiukopala. Onnistumisen takaa rahkavoitaikina, jonka ohje on lainattu isoäidin eli famon reseptivihkosesta. Nämä toimivat ihan sellaisenaan, mutta kannattaa myös kokeilla keiton, liemen tai salaatin kaverina!
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja rahka kulhoon. Sihtaa joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa salottisipulit ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
Putsaa sienet ja leikkaa pienemmäksi.
Lisää oliiviöljyä ja voinokare pannulle. Lisää sipulit. Kuullota hetki.
Nosta lämpöä ja lisää sienet. Paista kunnes sienten neste on haihtunut
Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita smetana täytteeseen. Mausta timjamilla ja suolalla ja rouhaise joukkoon vielä reilusti pippuria.
Laita jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta stanssin tai kahvikupin avulla halkaisijaltaan suunnilleen 12 cm kokoisia ympyröitä.
Laita täytettä ympyrän toiselle puoliskolle ja taita keskeltä. Nypi reunat kiinni, ettei suppistäyte pääse valumaan ulos. Voit käyttää apuna haarukkaa. Toista, kunnes olet käyttänyt koko taikinan.
Pensselöi pasteijat kananmunalla
Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Ota uunista ja nauti sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi keiton tai salaatin kaverina.