Suppilovahverokeitto
Silkkisen sileä suppiskeitto maistuu juhlavana alkuruokana tai miksei myös pääruokana rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele halutessasi pikkelöidyillä sienillä, ne tuovat kivaa piristystä keittoon.
Ainekset
Työvaiheet
Puhdista sienet.
Pilko sipulit ja valkosipulit pienemmäksi. Kuori perunat ja leikkaa paloiksi.
Lisää nokare voita kattilaan ja kuullota sipuleita muutama minuutti, älä ruskista. Lisää perunat ja jatka kuullottamista hetken.
Lisää putsatut sienet ja jatka paistamista noin 5 min.
Kaada kasvisliemi kattilaan. Keitä kunnes perunat ovat kypsyneet.
Lisää kerma ja ranskankerma ja anna kiehahtaa.
Kaada keitto blenderiin ja pyöräytä sileäksi keitoksi. Myös sauvasekoitin käy, lopputuloksesta ei tosin tule yhtä silkkistä.
Tarjoile ranskankerman ja esimerkiksi pikkelöityjen suppilovahveroiden kanssa. Reseptin löydät täältä.