Syyssalaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
1.2
Tuntia
star
5
arvostelua

Muhkea syyssalaatti syntyy paahdetusta kurpitsasta, fetasta ja pinaatista. Herkulliset pikkelöidyt suppikset kruunaavat kokonaisuuden.

Ainekset

4 annosta
Myskikurpitsa (noin kilo)
1 kpl
tuoretta pinaattia
80 g
fetaa
150 g
Kurpitsan siemenet
suppilovahveroita
0.5 l
Pikkeliliemi
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
0.75 dl
Ripaus suolaa
sinapinsiemeniä
1 tl
Muutama timjaminoksa
Lisäksi
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Työvaiheet

01

Aloita pikkelöimällä sienet. Puhdista ensin sienet ja leikkaa isoimmat yksilöt sopivan kokoisiksi paloiksi.  

02

Kaada kaikki ainekset paitsi sienet ja timjaminoksat kattilaan. Kiehauta niin että sokeri ja suola sulavat.

03

Kaada sienet, timjaminoksat ja liemi puhdistettuun lasipurkkiin ja laita sivuun jäähtymään. Anna sienten muhia liemessä ainakin tunti ennen tarjoilua.

04

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

05

Kuori myskikurpitsa ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Laita kurpitsan siemenet talteen, niitä tarvitaan myöhemmin.

06

Levitä kurpitsapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

07

Paahda uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Kurpitsassa saa olla vähän suutuntumaa. Ota uunista ja laita sivuun jäähtymään.

08

Huuhdo kurpitsansiemenet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

09

Lorauta päälle öljyä ja hiero siemeniin suolaa ja pippuria. Levitä uunipellille ja paahda 180 asteessa noin 10–15 minuuttia. Varo, ettei siemenet kärähdä.

10

Kokoa salaatti: Asettele pinaattia pohjalle, lusikoi päälle kurpitsakuutiot ja murenna feta. Kruunaa pikkelöidyillä suppilovahveroilla.

11

Salaatti ei kaipaa muuta salaattikastiketta kuin pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä. Nauti!

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Aloita pikkelöimällä sienet. Puhdista ensin sienet ja leikkaa isoimmat yksilöt sopivan kokoisiksi paloiksi.  

02

Kaada kaikki ainekset paitsi sienet ja timjaminoksat kattilaan. Kiehauta niin että sokeri ja suola sulavat.

03

Kaada sienet, timjaminoksat ja liemi puhdistettuun lasipurkkiin ja laita sivuun jäähtymään. Anna sienten muhia liemessä ainakin tunti ennen tarjoilua.

04

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

05

Kuori myskikurpitsa ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Laita kurpitsan siemenet talteen, niitä tarvitaan myöhemmin.

06

Levitä kurpitsapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

07

Paahda uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Kurpitsassa saa olla vähän suutuntumaa. Ota uunista ja laita sivuun jäähtymään.

08

Huuhdo kurpitsansiemenet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

09

Lorauta päälle öljyä ja hiero siemeniin suolaa ja pippuria. Levitä uunipellille ja paahda 180 asteessa noin 10–15 minuuttia. Varo, ettei siemenet kärähdä.

10

Kokoa salaatti: Asettele pinaattia pohjalle, lusikoi päälle kurpitsakuutiot ja murenna feta. Kruunaa pikkelöidyillä suppilovahveroilla.

11

Salaatti ei kaipaa muuta salaattikastiketta kuin pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä. Nauti!

Ainekset
Myskikurpitsa (noin kilo)
1 kpl
tuoretta pinaattia
80 g
fetaa
150 g
Kurpitsan siemenet
suppilovahveroita
0.5 l
Pikkeliliemi
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
0.75 dl
Ripaus suolaa
sinapinsiemeniä
1 tl
Muutama timjaminoksa
Lisäksi
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
close