Sienicarbonara
Sienicarbonara on juuri sellainen arjen luottoresepti, joka pelastaa kiireisen illan. Savusuola tuo lisämakua ja -twistiä annokseen, mutta pasta toimii hyvin myös ilman.
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa sienet pienemmiksi viipaleiksi tai lohkoiksi.
Erottele munankeltuaiset ja laita ne kippoon. Raasta parmesaani hienoksi ja sekoita keltuaisten kanssa. Laita sivuun odottamaan.
Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla. Sen tulisi maistua merivedeltä, eli suolaa saa oikeasti laittaa reilusti. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi.
Kun pasta kiehuu, laita pannu liedelle kovalle lämmölle. Lorauta öljyä pannulle ja paista sieniä kuumalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin. Laske lämpöä.
Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää pannulle, varo polttamasta. Mausta sienet savusuolalla.
Ota kauhallinen pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.
Sekoita pasta ja sienet paistinpannulla. Siirrä pannu pois liedeltä. Lisää sekaan keltuaiset ja parmesan-juusto ja sekoita nopeasti. Lorauta vielä mukaan hieman pastavettä ja sekoita, kunnes sinulla on sopivan paksu kastike.
Mausta kunnon rouhaisulla mustapippuria ja tarjoile parmesanin kera. Jos sinulla sattuu olemaan graavattuja keltuaisia jääkaapissa, niitä kannattaa ehdottomasti raastaa pastan päälle.