Hävikkivinkki: Graavatut keltuaiset
Mitä tehdä leivonnasta ylijääneille keltuaisille? Graavatut keltuaiset nostavat melkein ruoan kuin ruoan seuraavalle tasolle. Raasta esimerkiksi pastan, piirakan tai tartarin päälle tai paloittele mukaan salaattiin. Mikä parasta, keltuaiset säilyvät jopa kuukausia!
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita sokeri ja suola ja kaada kannelliseen astiaan. Tee seokseen neljä keltuaisen kokoista kuoppaa (esim. kananmunalla).
Erottele keltuaiset varovasti ja pudota yksi keltuainen jokaiseen kuoppaan.
Laita kansi päälle ja siirrä jääkaappiin 3–6 päiväksi. Kurkkaa välillä keltuaisia. Ne ovat valmiita, kun koostumus on kovettunut ja pinta rypistynyt
Kun keltuaiset ovat kovettuneet, pyyhi ylimääräinen sokeri ja suola pois ja kuivata vielä uunissa 50 asteessa 3 tuntia. Keltuaiset säilyvät jääkaapissa jopa kuukausia. Pakkaa keltuaiset ilmatiiviisti. Raasta haluamaasi ruokaan.