Pihlajanmarjahillo
Pihlajanmarjoista saa oivallista hilloa tai hyytelöä, jota kelpaa tarjoilla vaikka juustojen kera tai puolukkahillon korvikkeena. Runsaasti c-vitamiinia sisältävät marjat kannattaa poimia ensimmäisen pakkasyön jälkeen, jolloin pahin kitkeryys on kadonnut. Saman asian ajaa myös yö pakastimessa. Ihan tien vieressä kasvavat marjat kannattaa suosiolla jättää linnuille.
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä.
Keittele hiljalleen noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen.
Murskaa marjat, kun seos on vielä lämmintä. Sileää hilloa saat painelemalla seoksen siivilän läpi.
Keitä pieni puhdas lasipurkki kiehuvassa vedessä, jotta se desinfioituu. Täytä piripintaan hillolla. Hillo sopii hyvin esimerkiksi juustojen kanssa tai puolukkahillon korvaajaksi.