Mantelivoi
Kotitekoisen mantelivoin tekeminen on helppoa ja lopputulos palkitsee. Paahtamalla manteleita uunissa saat niihin ihanaa makua.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä mantelit uunipellille ja laita uuniin. Paahda manteleita 7−10 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahteiselta. Manteleiden väri ei juurikaan muutu.
Ota mantelit uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Heitä mantelit blenderiin. Mantelit muuttuvat ensin kosteahkoksi jauheeksi, voimaisen koostumuksen syntymiseen menee noin 4−10 blenderin tehosta riippuen. Kaavi välillä massaa reunoilta, jotta saat kaiken mukaan.
Mausta halutessasi ripauksella kanelia, kardemummaa tai vaniljaa.
Siirrä voi ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Mantelivoi säilyy ilmatiiviissä purkissa jopa kuukausia.