Keltajuurihummus
Keltajuurihummus on aamupalapöydän tai dippilautasen piristysruiske. Jos lopputulos tuntuu turhan tönköltä, mukaan voi lisätä hiukan kikherneiden nestettä eli aquafabaa.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Laita keltajuuret uunivuokaan. Lorauta vähän vettä pohjalle ja peitä foliolla. Kypsennä keltajuuria uunissa, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kypsentämiseen menee juurien koosta riippuen 30–60 min.
Anna keltajuurten jäähtyä hetki. Kuori, pilko pienemmäksi ja heitä tehosekoittimeen.
Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne tehosekoittimeen. Säästä osa kikherneiden nesteestä myöhempää varten. Lisää mausteet, oliiviöljy, etikka ja purista vielä puolikkaan sitruunan mehu tehosekoittimeen.
Aja sileäksi tahnaksi. Kaavi välillä tahnaa reunoilta, jotta saat samettisen ja tasaisen lopputuloksen.
Tarjoile aamiaispöydässä, dippinä tai vaikka salaatin kanssa
Vinkki! Säästä kikherneiden neste eli aquafaba siltä varalta, että koostumus tuntuu tönköltä. Lisää hiukan aquafabaa hummuksen sekaan ja surauta tehosekoittimessa.