Keltajuurihummus

Helppo
Vaikeustaso
time
1.3
Tuntia
star
5
arvostelua

Keltajuurihummus on aamupalapöydän tai dippilautasen piristysruiske. Jos lopputulos tuntuu turhan tönköltä, mukaan voi lisätä hiukan kikherneiden nestettä eli aquafabaa.

Ainekset

6 annosta
keltajuurta
300 g
Kartonki kikherneitä (noin 230g)
1 kpl
tahinia
2 rkl
kurkumaa (jauhettua)
2 tl
suolaa
1 tl
Sitruunan mehu
0.5 kpl
valkoviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl

Työvaiheet

01

Kuumenna uuni 225 asteeseen. 

02

Laita keltajuuret uunivuokaan. Lorauta vähän vettä pohjalle ja peitä foliolla. Kypsennä keltajuuria uunissa, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kypsentämiseen menee juurien koosta riippuen 30–60 min.

03

Anna keltajuurten jäähtyä hetki. Kuori, pilko pienemmäksi ja heitä tehosekoittimeen.

04

Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne tehosekoittimeen. Säästä osa kikherneiden nesteestä myöhempää varten. Lisää mausteet, oliiviöljy, etikka ja purista vielä puolikkaan sitruunan mehu tehosekoittimeen.

05

Aja sileäksi tahnaksi. Kaavi välillä tahnaa reunoilta, jotta saat samettisen ja tasaisen lopputuloksen.

06

Tarjoile aamiaispöydässä, dippinä tai vaikka salaatin kanssa

Vinkki! Säästä kikherneiden neste eli aquafaba siltä varalta, että koostumus tuntuu tönköltä. Lisää hiukan aquafabaa hummuksen sekaan ja surauta tehosekoittimessa.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kokeile myös näitä

Ainekset expand more
01

Kuumenna uuni 225 asteeseen. 

02

Laita keltajuuret uunivuokaan. Lorauta vähän vettä pohjalle ja peitä foliolla. Kypsennä keltajuuria uunissa, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kypsentämiseen menee juurien koosta riippuen 30–60 min.

03

Anna keltajuurten jäähtyä hetki. Kuori, pilko pienemmäksi ja heitä tehosekoittimeen.

04

Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne tehosekoittimeen. Säästä osa kikherneiden nesteestä myöhempää varten. Lisää mausteet, oliiviöljy, etikka ja purista vielä puolikkaan sitruunan mehu tehosekoittimeen.

05

Aja sileäksi tahnaksi. Kaavi välillä tahnaa reunoilta, jotta saat samettisen ja tasaisen lopputuloksen.

06

Tarjoile aamiaispöydässä, dippinä tai vaikka salaatin kanssa

Vinkki! Säästä kikherneiden neste eli aquafaba siltä varalta, että koostumus tuntuu tönköltä. Lisää hiukan aquafabaa hummuksen sekaan ja surauta tehosekoittimessa.

Ainekset
keltajuurta
300 g
Kartonki kikherneitä (noin 230g)
1 kpl
tahinia
2 rkl
kurkumaa (jauhettua)
2 tl
suolaa
1 tl
Sitruunan mehu
0.5 kpl
valkoviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
close