Kauraiset pinaattiletut

Helppo
Vaikeustaso
time
1.1
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Kouluruokalan kestosuosikki pinaattiletut saavat tässä reseptissä ryhtiä kaurajauhoista. Pinaattiletut maistuvat puolukkahillon tai suolaisen täytteen kanssa. Ruokaisuutta tuo esimerkiksi paistettu muna.

Ainekset

Noin 15 keskikokoista lettua
Kaurajauhoja tai hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita
3 dl
Maitoa, kauramaitoa tai vettä
5 dl
kananmunaa
3 kpl
Pakastepinaattia (sulatettuna)
150 g
Voita (sulatettuna)
30 g
suolaa
1 tl
Tarjoiluehdotus:
fetaa
tuoretta pinaattia
Paistettu kananmuna
Pikkeli punasipuli

Työvaiheet

01

Jos käytät kaurahiutaleita: aja hiutaleet hienoksi jauheeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

02

Lisää maito ja kaurajauhot kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

03

Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen.

04

Lisää loput ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 20 min. 

05

Lämmitä pannu keskilämmöllä. Sulata voinokare pannulla ja levitä tasaiseksi.

06

Kaada kauhallinen taikinaa pannulle ja anna paistua. Mitä ohuempi lettu, sen parempi. Lettu on valmis käännettäväksi, kun pinnalle ilmestyy kuplia ja taikina on hyytynyt.

07

Käännä lettu ja paista toiselta puolelta kypsäksi.

08

Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa tai täytä esimerkiksi fetajuustolla, pikkelöidyillä punasipulilla ja paistetulla kananmunalla.

 

Vinkki: Letut pysyvät lämpimänä 50-asteisessa uunissa. Taikina säilyy peitettynä jääkaapissa muutaman päivän.

5 1 vote
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kokeile myös näitä

Ainekset expand more
01

Jos käytät kaurahiutaleita: aja hiutaleet hienoksi jauheeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

02

Lisää maito ja kaurajauhot kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

03

Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen.

04

Lisää loput ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 20 min. 

05

Lämmitä pannu keskilämmöllä. Sulata voinokare pannulla ja levitä tasaiseksi.

06

Kaada kauhallinen taikinaa pannulle ja anna paistua. Mitä ohuempi lettu, sen parempi. Lettu on valmis käännettäväksi, kun pinnalle ilmestyy kuplia ja taikina on hyytynyt.

07

Käännä lettu ja paista toiselta puolelta kypsäksi.

08

Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa tai täytä esimerkiksi fetajuustolla, pikkelöidyillä punasipulilla ja paistetulla kananmunalla.

 

Vinkki: Letut pysyvät lämpimänä 50-asteisessa uunissa. Taikina säilyy peitettynä jääkaapissa muutaman päivän.

Ainekset
Kaurajauhoja tai hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita
3 dl
Maitoa, kauramaitoa tai vettä
5 dl
kananmunaa
3 kpl
Pakastepinaattia (sulatettuna)
150 g
Voita (sulatettuna)
30 g
suolaa
1 tl
Tarjoiluehdotus:
fetaa
tuoretta pinaattia
Paistettu kananmuna
Pikkeli punasipuli
close