Kauraiset pinaattiletut
Kouluruokalan kestosuosikki pinaattiletut saavat tässä reseptissä ryhtiä kaurajauhoista. Pinaattiletut maistuvat puolukkahillon tai suolaisen täytteen kanssa. Ruokaisuutta tuo esimerkiksi paistettu muna.
Ainekset
Työvaiheet
Jos käytät kaurahiutaleita: aja hiutaleet hienoksi jauheeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Lisää maito ja kaurajauhot kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen.
Lisää loput ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 20 min.
Lämmitä pannu keskilämmöllä. Sulata voinokare pannulla ja levitä tasaiseksi.
Kaada kauhallinen taikinaa pannulle ja anna paistua. Mitä ohuempi lettu, sen parempi. Lettu on valmis käännettäväksi, kun pinnalle ilmestyy kuplia ja taikina on hyytynyt.
Käännä lettu ja paista toiselta puolelta kypsäksi.
Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa tai täytä esimerkiksi fetajuustolla, pikkelöidyillä punasipulilla ja paistetulla kananmunalla.
Vinkki: Letut pysyvät lämpimänä 50-asteisessa uunissa. Taikina säilyy peitettynä jääkaapissa muutaman päivän.