Vuohenjuusto-punajuuritortellinit

Keskitaso
Vaikeustaso
time
1.8
Tuntia
star
5
2 arvostelua

Tuorepastan tekeminen käy melkein terapiasta, ainakin silloin kuin se sujuu, ja lopputuloskin palkitsee ruhtinaallisesti. Nämä pinkit punajuuritortellinit täytetään pehmeällä vuohenjuustotäytteellä ja tarjoillaan punajuurilohkojen, pinjansiementen ja runsaan parmesaanin kera. Pastakoneen avulla  taikinan veivaaminen on huomattavasti helpompaa, mutta voit myös kaulia pastan kaulimella.

PS. Jos et jaksa vääntää tortellineja, punajuuripastasta voi leikata nauhoja ja tarjoilla esim. peston kanssa.

Ainekset

4-6 annosta
Pastataikina
Tipo 00 -jauhoja
350 g
kananmuna
1 kpl
punajuuria
200 g
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
1 tl
Jauhoja pastan kaulimiseen
Vuohenjuustotäyte
ricottaa
150 g
chevreä
150 g
valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan kuori
0.5 kpl
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
Parmesaania
Pinjansiemeniä
Paahdettuja punajuurilohkoja

Työvaiheet

01

Aloita paahtamalla punajuuret kypsiksi uunissa, mikäli et käytä valmista pyreetä. Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita punajuuret uunivuokaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin tunniksi. Voit samalla paahtaa lisukkeena tarjoiltavat punajuuret.

02

Anna kypsien punajuurien jäähtyä hetki. Kuori ja soseuta 200 grammaa punajuurta pyreeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

03

Mittaa jauhot keoksi puhtaalle työtasolle. Tee jauhojen keskelle suurehko kuoppa.

04

Riko kananmuna ja tipauta koloon, samaten punajuuripyre sekä suola. Aloita sekoittaminen keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Käytä alkuvaiheessa apuna haarukkaa. Jatka jauhojen sekoittamista hiljalleen kunnes taikina alkaa muodostumaan.

05

Kun taikina on sekoittunut, lemppaa haarukka ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin, noin 5–10min.

06

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 20 minuutiksi. Valmista vuohenjuustotäyte pastataikinan levätessä (ohje alla).

07

Leikkaa taikina neljään osaan. Kauli aina yksi osio kerrallaan pastakoneessa tai kaulimella noin 1-2 mm:n paksuisiksi levyiksi. Muista jauhottaa pastakoneen tela tai kaulin, ettei pasta tartu kiinni. Vuoroaan odottelevat taikinapalat kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä kuivahtamisen välttämiseksi.

08

Leikkaa taikinasta stanssin tai mukin avulla ympyränmuotoisia paloja.

09

Lisää keskelle pieni määrä täytettä ja kääri tortelliiniksi: käännä ensin reunat yhteen puolikuun muotoiseksi nyytiksi. Taita vielä keskeltä ja paina päädyt tiukasti yhteen.

10

Keitä tortellineja noin kolme minuuttia hyvin suolatussa vedessä.

11

Nauti parmesaanin, punajuurilohkojen sekä paahdettujen pinjansiemenien kera.

12

Mikäli et jaksa vääntää tortellineja, voit myös leikata punajuuripastan haluamasi kokoisiksi nauhoiksi tai paloiksi ja tarjoilla esimerkiksi peston kanssa.

 

Vinkki: Jos torellineja jää yli ne voi hyvin pakastaa.

13

Täyte

Laita ricotta ja vuohenjuusto kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi sekä puolikkaan sitruunan kuori.

14

Mausta hunajalla, suolalla ja reilulla rouhaisulla pippurilla. Maista, että maku on kohdillaan.

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Aloita paahtamalla punajuuret kypsiksi uunissa, mikäli et käytä valmista pyreetä. Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita punajuuret uunivuokaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin tunniksi. Voit samalla paahtaa lisukkeena tarjoiltavat punajuuret.

02

Anna kypsien punajuurien jäähtyä hetki. Kuori ja soseuta 200 grammaa punajuurta pyreeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

03

Mittaa jauhot keoksi puhtaalle työtasolle. Tee jauhojen keskelle suurehko kuoppa.

04

Riko kananmuna ja tipauta koloon, samaten punajuuripyre sekä suola. Aloita sekoittaminen keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Käytä alkuvaiheessa apuna haarukkaa. Jatka jauhojen sekoittamista hiljalleen kunnes taikina alkaa muodostumaan.

05

Kun taikina on sekoittunut, lemppaa haarukka ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin, noin 5–10min.

06

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 20 minuutiksi. Valmista vuohenjuustotäyte pastataikinan levätessä (ohje alla).

07

Leikkaa taikina neljään osaan. Kauli aina yksi osio kerrallaan pastakoneessa tai kaulimella noin 1-2 mm:n paksuisiksi levyiksi. Muista jauhottaa pastakoneen tela tai kaulin, ettei pasta tartu kiinni. Vuoroaan odottelevat taikinapalat kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä kuivahtamisen välttämiseksi.

08

Leikkaa taikinasta stanssin tai mukin avulla ympyränmuotoisia paloja.

09

Lisää keskelle pieni määrä täytettä ja kääri tortelliiniksi: käännä ensin reunat yhteen puolikuun muotoiseksi nyytiksi. Taita vielä keskeltä ja paina päädyt tiukasti yhteen.

10

Keitä tortellineja noin kolme minuuttia hyvin suolatussa vedessä.

11

Nauti parmesaanin, punajuurilohkojen sekä paahdettujen pinjansiemenien kera.

12

Mikäli et jaksa vääntää tortellineja, voit myös leikata punajuuripastan haluamasi kokoisiksi nauhoiksi tai paloiksi ja tarjoilla esimerkiksi peston kanssa.

 

Vinkki: Jos torellineja jää yli ne voi hyvin pakastaa.

13

Täyte

Laita ricotta ja vuohenjuusto kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi sekä puolikkaan sitruunan kuori.

14

Mausta hunajalla, suolalla ja reilulla rouhaisulla pippurilla. Maista, että maku on kohdillaan.

Ainekset
Pastataikina
Tipo 00 -jauhoja
350 g
kananmuna
1 kpl
punajuuria
200 g
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
1 tl
Jauhoja pastan kaulimiseen
Vuohenjuustotäyte
ricottaa
150 g
chevreä
150 g
valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan kuori
0.5 kpl
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
Parmesaania
Pinjansiemeniä
Paahdettuja punajuurilohkoja
close