Veriappelsiinisima
Sima on hyvää sellaisenaankin, mutta vielä parempaa, kun sen maustaa veriappelsiinilla! Kupliva juoma toimii myös hyvänä alkoholittomana maljana kevään ja kesän juhlissa.
Ainekset
Työvaiheet
Pese appelsiinit ja sitruuna huolella. Kuori appelsiineista oranssi kuoriosa kuorimaveitsellä, laita isoon kattilaan. Tee sama temppu sitruunalle. Purista hedelmistä vielä mehut ja lisää kattilaan.
Mittaa sokerit sekä 2 litraa vettä mehun sekaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja lisää 2 litraa kylmää vettä.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaan nestettä ja sekoita simaan.
Jätä simaseos käymään huoneenlämpöön 24 tunniksi. Siivilöi seos.
Pullota sima puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin. Lisää pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina.
Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 2–3 vuorokautta, jääkaapissa tämä kestää noin viikon. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Varo kiertämästä pullon korkkeja liian kovaa kiinni, jottei paine kasva pulloissa liian suureksi. Jos käytät patenttikorkillisia pulloja, vapauta painetta muutaman kerran käymisen aikana.
Nauti kylmänä.