Veriappelsiini-burratacaprese
Raikas veriappelsiini ja pehmeä burrata ovat täydellinen makupari. Tässä reseptissä veriappelsiinit leikataan ohuiksi viipaleiksi, päälle ripaus sokeria ja suolaa ja nopea paahto kaasupolttimella, joka tuo annokseen herkullista paahteista makua. Viimeistele annos vielä oliiviöljyllä, rapsakoilla friteeratuilla kapriksilla ja hienonnetulla basilikalla. NAM!
Ainekset
Työvaiheet
Kuivaa kaprikset huolella talouspaperilla. Lämmitä öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Friteeraa kapriksia noin 1 minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
Leikkaa veriappelsiinien kuoret pois. Viipaloi siten, ettei mukaan tule kuoren ja hedelmälihan välissä olevaa valkoista osaa. Levitä laakealle lautaselle ja ripottele pinnalle sokeria ja suolaa. Paahda nopeasti kaasupolttimella niin että appelsiinit saavat hiukan väriä. Mausta sitruunamehulla.
Riko burratan rakenne veriappelsiiniviipaleiden päälle. Rouhaise burratan päälle mustapippuria ja suolaa. Viimesitele hienonnetulla basilikalla, fritti kapriksilla ja oliiviöljyllä.