Valkosuklaasalami
Oletko koskaan kuullut suklaasalamista? Tämä joulupöydän herkku saa pahimmankin sokerihiiren himot taltutettua. Suklaasalami on italialainen makeinen jossa maistuu tummasuklaa, erilasiet pähkinät, keksit ja kuivatut hedelmät. Tässä versiossa käytimme paahdettua valkosuklaata, suolattuja pistaasipähkinöitä ja kuivattuja aprikooseja.
Ainekset
Työvaiheet
Hienonna pistaasipähkinät ja kuivatut aprikoosit.
Lämmitä uuni 120 asteeseen. Rouhi valkosuklaa pienemmäksi ja levitä leivinpaperilla tai silikonialustalla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja sekoita, jatka paahtamista 10 minuuttia, sekoita ja toista kunnes suklaa on toffeen väristä ja sileää. Suklaa muuttuu kokkareiseksi paahtamisen keskivaiheessa, se ei haittaa jatka sekoittamista.
Siirrä paahtunut lämmin suklaa monitoimikoneeseen. Aja suklaa sileäksi, lisää voi ja pyöräytä kunnes voi sulaa ja sekoittuu suklaan sekaan.
Siirrä suklaamassa kulhoon. Lisää hienonnetut pistaasipähikänt, aprikoosit ja ripaus suolaa, sekoita huolellisesti.
Kaada suklaamassa tuorekelmun tai leivinpaperin päälle ja kierrä tiukaksi pötköksi. Laita jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi. Tomuta pötkö tomusokerilla ja pakkaa nätisti leivinpaperiin. Säilytä jääkaapissa ja ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen leikkaamista.