Valkosipuliperunat ja pinaatti-quinoapihvit
Tässä oiva arkiruoka, joka on täynnä makua. Mielestämme parhaat valkosipuliperunat kypsennetään ilman kermaa, mutta öljyä, voita ja valkosipulia säästelemättä. Perunasiivut paahtuvat uunissa pinnalta rapeiksi mutta sisältä pehmeiksi. Maukkaat feta-pinaattipihvit komppaavat miedolla maullaan annoksen vetonaulaa eli perunoita.
Ainekset
Työvaiheet
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Laita sivuun jäähtymään.
Kuori perunat ja viipaloi ne noin 2 mm paksuiksi siivuiksi kylmään veteen. Kylmä vesi estää perunan tummumisen.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Valuta perunat ja taputtele kuiviksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Sekoita perunaviipaleet, valkosipulinkynnet, suola, öljy ja timjami.
Asettele perunat vuokaan ja veistä päälle muutama nokare voita. Paista uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka foliolla, jos perunat tummuvat liikaa.
Kun perunat ovat uunissa, valmista pinaattipihvit. Sulata pinaatti. Murskaa feta kippoon ja lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi.
Muotoile 4 samankokoista pihviä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Käännä pihvejä puolessa välissä. Tarjoile pihvit valkosipuliperunoiden sekä turkkilaisen jogurtin kera.