Valkosipulinen misokeitto
Mikäs sen parempaa kuin kulhollinen lämmittävää misokeittoa? Tämä keitto saa makua pehmeäksi kypsytetystä valkosipulista, joka muuttuu uunissa lempeän paahteiseksi. Jos nälkä on kova, voit myös keittää kananmunan keiton kaveriksi.
Ainekset
Työvaiheet
Paahda valkosipuli. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita folion päälle ja lisää hieman öljyä ja suolaa ennen kuin käärit valkosipulin pakettiin. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipuli on pehmennyt.
Purista pehmeät valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Käännä levy miedolle lämmölle ja lisää misotahna. Sekoita. Älä anna keiton kiehua, kun olet lisännyt misotahnan, sillä maku saattaa heiketä tai muuttua.
Pese mustakaali. Poista lehtiruodit ja leikkaa pienemmäksi. Hiero lehtiä niin, että lehtien rakenne pehmenee. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää liemeen ja sekoita.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan.
Hienonna kevätsipuli ja laita sivuun. Kokoa annos: lisää nuudelit pohjalle ja liemi päälle. Koristele versoilla ja hienonnetulla kevätsipulilla. Viimeistele limen mehulla ja lisää päälle keitetty kananmuna, jos nälkä on astetta kovempi!