Uunipotut ja kreikkalaistyylinen vegetäyte
Uuniperunoihin on vaikea kyllästyä, sillä täytevaihtoehtoja voi vaihdella loputtomiin. Tämä vegetäyte vie sinut makumatkalle Kreikkaan. Täyte on sopivan valkosipulinen ja muistuttaa hieman tzatsikia, mutta seassa on sattumina suolaisia oliiveja ja pehmeää fetajuustoa. Sopii myös hyvin leivän päälle tai dipiksi!
Ainekset
Työvaiheet
Napsauta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese perunat ja tee haarukalla niihin reikiä. Laita uuniritilälle ja kypsennä 45–60 minuuttia riippuen perunoiden koosta.
Täyte
Tee täyte perunoita odotellessa. Mittaa jogurtti ja ranskankerma kulhoon, sekoita tasaiseksi. Silppua sipuli, valkosipuli ja oliivit pieneksi. Lisää kippoon ja sekoita. Murusta sekaan feta. Raasta kurkku raastimen isolla terällä. Puristele kurkuista ylimääräinen neste ja lisää täytteeseen. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
Tarjoile perunat täytteen ja voinokareen kera. Uuniperunan pintaan kannattaa myös rouhaista hieman mustapippuria ja suolaa.