Uunibataatit mustapavuilla ja fetalla
Uunibataatit ovat mutkatonta arkiruokaa parhaimmillaan. Makeiksi kypsytetyt bataatit täytetään pehmeillä mustapavuilla ja paahdetulla fetatäytteellä.
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele haarukalla reikiä niihin. Kypsennä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes bataatit ovat täysin pehmenneet.
Aloita fetatäytteen valmistaminen, kun olet saanut bataatit uuniin. Kääri feta folioon ja laita se pellille tai uuninkestävään vuokaan (fetasta saattaa valua nestettä). Paista uunissa noin 20 minuuttia, ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
Laita feta kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää smetana ja mustapippuri ja vatkaa vielä hetki. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Huuhtele mustapavut huolellisesti.
Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Lorauta öljyä paistinpannulle ja kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti.
Lisää pannulle mustapavut ja mausteet ja paista muutama minuutti. Siirrä pannu pois levyltä ja silppua mukaan vielä korianteri. Säästä osa koristeluun.
Tee ristiviilto kypsään bataattiin ja purista sisusta vähän esiin, samalla tavalla kuin avaisit uuniperunaa.
Tarjoile mustapapujen ja fetatäytteen kanssa. Myös avokado sopii loistavasti lisukkeeksi.