Uunibataatit mustapavuilla ja fetalla

Helppo
Vaikeustaso
time
60
Min
star
4.8
6 arvostelua

Uunibataatit ovat mutkatonta arkiruokaa parhaimmillaan. Makeiksi kypsytetyt bataatit täytetään pehmeillä mustapavuilla ja paahdetulla fetatäytteellä.

Ainekset

4 annosta
Pienikokoista bataattia
4 kpl
Mustapaputäyte
punasipuli
1 kpl
Purkki mustapapuja (noin 230g)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Nippu korianteria
kurkumaa (jauhettua)
1 tl
Suolaa ja pippuria
Paahdettu fetatäyte
fetaa
150 g
smetanaa
2 rkl
Mustapippuria
Lisäksi
Halutessasi avokadoa

Työvaiheet

01

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele haarukalla reikiä niihin. Kypsennä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes bataatit ovat täysin pehmenneet.

02

Aloita fetatäytteen valmistaminen, kun olet saanut bataatit uuniin. Kääri feta folioon ja laita se pellille tai uuninkestävään vuokaan (fetasta saattaa valua nestettä). Paista uunissa noin 20 minuuttia, ota uunista ja anna jäähtyä hetki.

03

Laita feta kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää smetana ja mustapippuri ja vatkaa vielä hetki. Laita jääkaappiin tekeytymään.

04

Huuhtele mustapavut huolellisesti.

05

Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Lorauta öljyä paistinpannulle ja kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti.

06

Lisää pannulle mustapavut ja mausteet ja paista muutama minuutti. Siirrä pannu pois levyltä ja silppua mukaan vielä korianteri. Säästä osa koristeluun.

07

Tee ristiviilto kypsään bataattiin ja purista sisusta vähän esiin, samalla tavalla kuin avaisit uuniperunaa.

08

Tarjoile mustapapujen ja fetatäytteen kanssa. Myös avokado sopii loistavasti lisukkeeksi.

4.8 6 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele haarukalla reikiä niihin. Kypsennä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes bataatit ovat täysin pehmenneet.

02

Aloita fetatäytteen valmistaminen, kun olet saanut bataatit uuniin. Kääri feta folioon ja laita se pellille tai uuninkestävään vuokaan (fetasta saattaa valua nestettä). Paista uunissa noin 20 minuuttia, ota uunista ja anna jäähtyä hetki.

03

Laita feta kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää smetana ja mustapippuri ja vatkaa vielä hetki. Laita jääkaappiin tekeytymään.

04

Huuhtele mustapavut huolellisesti.

05

Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Lorauta öljyä paistinpannulle ja kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti.

06

Lisää pannulle mustapavut ja mausteet ja paista muutama minuutti. Siirrä pannu pois levyltä ja silppua mukaan vielä korianteri. Säästä osa koristeluun.

07

Tee ristiviilto kypsään bataattiin ja purista sisusta vähän esiin, samalla tavalla kuin avaisit uuniperunaa.

08

Tarjoile mustapapujen ja fetatäytteen kanssa. Myös avokado sopii loistavasti lisukkeeksi.

Ainekset
Pienikokoista bataattia
4 kpl
Mustapaputäyte
punasipuli
1 kpl
Purkki mustapapuja (noin 230g)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Nippu korianteria
kurkumaa (jauhettua)
1 tl
Suolaa ja pippuria
Paahdettu fetatäyte
fetaa
150 g
smetanaa
2 rkl
Mustapippuria
Lisäksi
Halutessasi avokadoa
close