Tomaattipasta

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
3 arvostelua

Joskus yksinkertainen on parasta, etenkin kun puhutaan pastasta. Helppo ja herkullinen tomaattipasta viimeistellään mozzarellalla, basilikalla ja kirsikkatomaateilla.  Kastikkeeseen saa kätevästi myös ujutettua kuivahtaneet leivänkannikat. 

Ainekset

4 annosta
punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
tomaattimurskaa
400 g
leipää, esimerkiksi patonkia (jos käytät kuivattua leipää, 50 g riittää)
100 g
muskottipähkinää
0.5 tl
vettä
2 dl
pappardelle-pastaa
300 g
suolaa ja pippuria maun mukaan⁠
Tarjoiluun
mozzarellaa
basilikaa
kirsikkatomaatteja puolitettuna⁠
+ Lisäksi tarvitset teho- tai sauvasekoittimen

Työvaiheet

01

Pilko punasipuli, valkosipulinkynnet ja chili ronskeiksi paloiksi.⁠

02

Kuullota aineksia öljytilkassa paistinpannulla 5–10 minuuttia.

03

Lisää tomaattimurska ja vesi, peitä kannella ja anna porista 20 minuuttia.

04

Revi leipä pienempiin paloihin ja lisää pannulle. Anna kastikkeen imeytyä leipään noin 5 minuuttia. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

05

Kaada ainekset pannulta tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi kastikkeeksi. Maista,  lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

06

Kaada vielä takaisin pannuun ja anna porista matalimmalla lämmöllä.

07

Keitä pasta ohjeiden mukaan reilusti suolatussa vedessä.

08

Sekoita pasta kastikkeeseen ja ⁠viimeistele mozzarellalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla. Buon appetito!

5 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Pilko punasipuli, valkosipulinkynnet ja chili ronskeiksi paloiksi.⁠

02

Kuullota aineksia öljytilkassa paistinpannulla 5–10 minuuttia.

03

Lisää tomaattimurska ja vesi, peitä kannella ja anna porista 20 minuuttia.

04

Revi leipä pienempiin paloihin ja lisää pannulle. Anna kastikkeen imeytyä leipään noin 5 minuuttia. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

05

Kaada ainekset pannulta tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi kastikkeeksi. Maista,  lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

06

Kaada vielä takaisin pannuun ja anna porista matalimmalla lämmöllä.

07

Keitä pasta ohjeiden mukaan reilusti suolatussa vedessä.

08

Sekoita pasta kastikkeeseen ja ⁠viimeistele mozzarellalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla. Buon appetito!

Ainekset
punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
tomaattimurskaa
400 g
leipää, esimerkiksi patonkia (jos käytät kuivattua leipää, 50 g riittää)
100 g
muskottipähkinää
0.5 tl
vettä
2 dl
pappardelle-pastaa
300 g
suolaa ja pippuria maun mukaan⁠
Tarjoiluun
mozzarellaa
basilikaa
kirsikkatomaatteja puolitettuna⁠
+ Lisäksi tarvitset teho- tai sauvasekoittimen
close