Tomaattipasta
Joskus yksinkertainen on parasta, etenkin kun puhutaan pastasta. Helppo ja herkullinen tomaattipasta viimeistellään mozzarellalla, basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Kastikkeeseen saa kätevästi myös ujutettua kuivahtaneet leivänkannikat.
Ainekset
Työvaiheet
Pilko punasipuli, valkosipulinkynnet ja chili ronskeiksi paloiksi.
Kuullota aineksia öljytilkassa paistinpannulla 5–10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja vesi, peitä kannella ja anna porista 20 minuuttia.
Revi leipä pienempiin paloihin ja lisää pannulle. Anna kastikkeen imeytyä leipään noin 5 minuuttia. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Kaada ainekset pannulta tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi kastikkeeksi. Maista, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Kaada vielä takaisin pannuun ja anna porista matalimmalla lämmöllä.
Keitä pasta ohjeiden mukaan reilusti suolatussa vedessä.
Sekoita pasta kastikkeeseen ja viimeistele mozzarellalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla. Buon appetito!