Tomaatti-paprikakeitto ja valkosipulileipä
Joskus onni on lautasellinen keittoa, nokare ranskankermaa ja valkosipulileipä!
Makeat tomaatit ja erilaiset paprikat ovat sulassa sovussa tässä makua täynnä olevassa keitossa. Tomaatti-paprikakeitto syntyy melkein kuin itsestään uunissa, samalla paahtaminen antaa keitolle syvän maun.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele tomaatit ja paprika. Pilko paprika ja poista siemenet. Pilko salottisipuli ja chili pieneksi.
Leikkaa valkosipulista hattu ja laita se kuorineen päivineen sekä kaikki muutkin kasvikset uunivuokaan. Jos teet valkosipulileipiä, heitä uuniin myös kolme ylimääräistä valkosipulinkynttä kuorineen. Kaada kasvisten päälle runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla oksalla timjamia.
Anna paahtua uunissa 30 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat ottaneet vähän väriä.
Laita kattila liedelle. Kiehauta valkoviini sekä balsamico. Purista pehmenneet valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää muut kasvikset kattilaan. Anna kiehahtaa ja soseuta silkkiseksi keitoksi blenderillä tai sauvasekoittimella.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi (jos se ei ole jo). Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi.
Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat saaneet vähän väriä. Varo polttamasta.
Kuori uunissa paahdetut valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulit ja nypi timjaminlehdet. Sekoita voin sekaan. Lisää tarvittaessa hyppysellinen suolaa. Levitä reilusti maustevoita leiville. Käytä vielä uunissa 2–5 minuuttia.
Lisää makua saat raastamalla parmesaania leipien päälle. Silloin suolan kanssa kannattaa edetä varovaisesti, ettei leivistä tule liian suolaisia.