Tomaatti-paprikakeitto ja valkosipulileipä

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Joskus onni on lautasellinen keittoa, nokare ranskankermaa ja valkosipulileipä!

Makeat tomaatit ja erilaiset paprikat ovat sulassa sovussa tässä makua täynnä olevassa keitossa. Tomaatti-paprikakeitto syntyy melkein kuin itsestään uunissa, samalla paahtaminen antaa keitolle syvän maun.

Ainekset

4 annosta
Keitto
punaisia, kypsiä kirsikkatomaatteja
600 g
punainen paprika
1 kpl
valkosipuli
1 kpl
salottisipulia
4 kpl
punainen chili
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
balsamicoa
2 rkl
muutama timjaminoksa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Valkosipulileipä
maalaisleipä
1 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
voita
50 g
suolaa
muutama oksa timjamia
parmesaania halutessasi

Työvaiheet

01
Valmista keitto

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele tomaatit ja paprika. Pilko paprika ja poista siemenet. Pilko salottisipuli ja chili pieneksi.

02

Leikkaa valkosipulista hattu ja laita se kuorineen päivineen sekä kaikki muutkin kasvikset uunivuokaan. Jos teet valkosipulileipiä, heitä uuniin myös kolme ylimääräistä valkosipulinkynttä kuorineen. Kaada kasvisten päälle runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla oksalla timjamia.

Anna paahtua uunissa 30 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat ottaneet vähän väriä. 

03

Laita kattila liedelle. Kiehauta valkoviini sekä balsamico. Purista pehmenneet valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää muut kasvikset kattilaan. Anna kiehahtaa ja soseuta silkkiseksi keitoksi blenderillä tai sauvasekoittimella. 

 

04
Valmista valkosipulileipä

Lämmitä uuni 200 asteiseksi (jos se ei ole jo). Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi. 

Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat saaneet vähän väriä. Varo polttamasta.

05

Kuori uunissa paahdetut valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulit ja nypi timjaminlehdet. Sekoita voin sekaan. Lisää tarvittaessa hyppysellinen suolaa. Levitä reilusti maustevoita leiville. Käytä vielä uunissa 2–5 minuuttia. 

06

Lisää makua saat raastamalla parmesaania leipien päälle. Silloin suolan kanssa kannattaa edetä varovaisesti, ettei leivistä tule liian suolaisia. 

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01
Valmista keitto

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele tomaatit ja paprika. Pilko paprika ja poista siemenet. Pilko salottisipuli ja chili pieneksi.

02

Leikkaa valkosipulista hattu ja laita se kuorineen päivineen sekä kaikki muutkin kasvikset uunivuokaan. Jos teet valkosipulileipiä, heitä uuniin myös kolme ylimääräistä valkosipulinkynttä kuorineen. Kaada kasvisten päälle runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla oksalla timjamia.

Anna paahtua uunissa 30 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat ottaneet vähän väriä. 

03

Laita kattila liedelle. Kiehauta valkoviini sekä balsamico. Purista pehmenneet valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää muut kasvikset kattilaan. Anna kiehahtaa ja soseuta silkkiseksi keitoksi blenderillä tai sauvasekoittimella. 

 

04
Valmista valkosipulileipä

Lämmitä uuni 200 asteiseksi (jos se ei ole jo). Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi. 

Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat saaneet vähän väriä. Varo polttamasta.

05

Kuori uunissa paahdetut valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulit ja nypi timjaminlehdet. Sekoita voin sekaan. Lisää tarvittaessa hyppysellinen suolaa. Levitä reilusti maustevoita leiville. Käytä vielä uunissa 2–5 minuuttia. 

06

Lisää makua saat raastamalla parmesaania leipien päälle. Silloin suolan kanssa kannattaa edetä varovaisesti, ettei leivistä tule liian suolaisia. 

Ainekset
Keitto
punaisia, kypsiä kirsikkatomaatteja
600 g
punainen paprika
1 kpl
valkosipuli
1 kpl
salottisipulia
4 kpl
punainen chili
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
balsamicoa
2 rkl
muutama timjaminoksa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Valkosipulileipä
maalaisleipä
1 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
voita
50 g
suolaa
muutama oksa timjamia
parmesaania halutessasi
close