Tofulaksa
Uusi arkiruokaohje hakusessa? Kokeile vegaanista ja superherkullista tofulaksaa. Tässä ei kannata tinkiä mausteista ja muista aineksista, muilta osin laksa kyllä syntyy helposti. Punainen chili tuo tulisuutta ja kermainen kookosmaito ihanaa pehmeyttä.
Ainekset
Työvaiheet
Pese ja leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi. Laita sivuun odottamaan.
Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla tai puhtaalla keittöpyyhkeellä. Leikkaa kuutioiksi ja paista kauniin kullanruskeiksi tilkassa seesamiöljyä. Siirrä tofupalat pannulta sivuun. Ruskista myös kesäkurpitsat kuumalla pannulla ja nosta odottelemaan.
Kuori sipuli ja leikkaa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulit.
Lorauta pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pilkottu chili, inkivääri ja tomaattipyre, kuullota muutama minuutti.
Mittaa pannulle maapähkinävoi, soijakastike ja sokeri, sekoita. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kaffir lime -lehdet sekä sitruunaruoho. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tofu ja kesäkurpitsat ja anna porista 5 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta vielä suolalla, jos siltä tuntuu. Tarjoile keitettyjen nuudeleiden kera, purista päälle limen mehua ja koristele thai-basilikalla.