Tofulaksa

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
1 arvostelua

Uusi arkiruokaohje hakusessa? Kokeile vegaanista ja superherkullista tofulaksaa. Tässä ei kannata tinkiä mausteista ja muista aineksista, muilta osin laksa kyllä syntyy helposti. Punainen chili tuo tulisuutta ja kermainen kookosmaito ihanaa pehmeyttä.

Ainekset

4 annosta
tofua
2 pakettia
kesäkurpitsa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
punainen chili
1 kpl
raastettua inkivääriä
2 rkl
tomaattipyrettä
1 rkl
soijaa
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
kaffir lime lehtiä
5 kpl
sitruunaruoho
1 kpl
sokeria
1 rkl
kookosmaito (400ml)
1 prk
vettä
4 dl
seesamiöljyä paistamiseen
Lisäksi
nuudeleita (esim riisinuudeleita)
thaibasilikaa
limeä

Työvaiheet

01

Pese ja leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi. Laita sivuun odottamaan.
Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla tai puhtaalla keittöpyyhkeellä. Leikkaa kuutioiksi ja paista kauniin kullanruskeiksi tilkassa seesamiöljyä. Siirrä tofupalat pannulta sivuun. Ruskista myös kesäkurpitsat kuumalla pannulla ja nosta odottelemaan.

02

Kuori sipuli ja leikkaa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulit.

Lorauta pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pilkottu chili, inkivääri ja tomaattipyre, kuullota muutama minuutti.

03

Mittaa pannulle maapähkinävoi, soijakastike ja sokeri, sekoita. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kaffir lime -lehdet sekä sitruunaruoho. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tofu ja kesäkurpitsat ja anna porista 5 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta vielä suolalla, jos siltä tuntuu. Tarjoile keitettyjen nuudeleiden kera, purista päälle limen mehua ja koristele thai-basilikalla.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Pese ja leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi. Laita sivuun odottamaan.
Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla tai puhtaalla keittöpyyhkeellä. Leikkaa kuutioiksi ja paista kauniin kullanruskeiksi tilkassa seesamiöljyä. Siirrä tofupalat pannulta sivuun. Ruskista myös kesäkurpitsat kuumalla pannulla ja nosta odottelemaan.

02

Kuori sipuli ja leikkaa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulit.

Lorauta pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pilkottu chili, inkivääri ja tomaattipyre, kuullota muutama minuutti.

03

Mittaa pannulle maapähkinävoi, soijakastike ja sokeri, sekoita. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kaffir lime -lehdet sekä sitruunaruoho. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tofu ja kesäkurpitsat ja anna porista 5 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta vielä suolalla, jos siltä tuntuu. Tarjoile keitettyjen nuudeleiden kera, purista päälle limen mehua ja koristele thai-basilikalla.

Ainekset
tofua
2 pakettia
kesäkurpitsa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
punainen chili
1 kpl
raastettua inkivääriä
2 rkl
tomaattipyrettä
1 rkl
soijaa
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
kaffir lime lehtiä
5 kpl
sitruunaruoho
1 kpl
sokeria
1 rkl
kookosmaito (400ml)
1 prk
vettä
4 dl
seesamiöljyä paistamiseen
Lisäksi
nuudeleita (esim riisinuudeleita)
thaibasilikaa
limeä
close