Tempe-pokebowl
Kokoa raikas ja ravitseva pokebowl riisistä, kasviksista ja rapeaksi paistetusta tempestä. Alkujaan indonesialainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettava tempe on kätevä ja herkullinen raaka-aine, jota voi varioida maustamalla lähes loputtomiin.
Ainekset
Työvaiheet
Viipaloi tempe.
Silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja heitä tempe sekaan. Laita jääkaappiin maustumaan sillä välin, kun valmistat riisin.
Huuhtele riisi kunnolla ja keitä paketin ohjeiden mukaisesti.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon etikkaseos. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Viipaloi tai kuutioi kasvikset, tyyli on vapaa. Lisämakua saat esimerkiksi pikkelöimällä kurkut kevyesti (1+2+3 -liemeen tarvitset 1 osan etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.)
Paista lopuksi vielä tempe rapeaksi pannulla.
Kokoa kulho, koristele korianterilla ja nauti.