Tempe-pokebowl

Helppo
Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
arvostelua

Kokoa raikas ja ravitseva pokebowl riisistä, kasviksista ja rapeaksi paistetusta tempestä. Alkujaan indonesialainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettava tempe on kätevä ja herkullinen raaka-aine, jota voi varioida maustamalla lähes loputtomiin.

Ainekset

4 annosta
Riisi
sushiriisiä tai puuroriisiä
250 g
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
1 tl
Tempe
Tempe
200 g
soijaa
1 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Lisäksi
porkkanaa
2 kpl
pieni kurkku
1 kpl
avokadoa
2 kpl
garia (sushi-inkivääriä)
punakaalia
versoja
chiliä
korianteria

Työvaiheet

01

Viipaloi tempe.

02

Silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja heitä tempe sekaan. Laita jääkaappiin maustumaan sillä välin, kun valmistat riisin.

03

Huuhtele riisi kunnolla ja keitä paketin ohjeiden mukaisesti.

04

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon etikkaseos. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

05

Viipaloi tai kuutioi kasvikset, tyyli on vapaa. Lisämakua saat esimerkiksi pikkelöimällä kurkut kevyesti (1+2+3 -liemeen tarvitset 1 osan etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.)

06

Paista lopuksi vielä tempe rapeaksi pannulla.

07

Kokoa kulho, koristele korianterilla ja nauti.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Viipaloi tempe.

02

Silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja heitä tempe sekaan. Laita jääkaappiin maustumaan sillä välin, kun valmistat riisin.

03

Huuhtele riisi kunnolla ja keitä paketin ohjeiden mukaisesti.

04

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon etikkaseos. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

05

Viipaloi tai kuutioi kasvikset, tyyli on vapaa. Lisämakua saat esimerkiksi pikkelöimällä kurkut kevyesti (1+2+3 -liemeen tarvitset 1 osan etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.)

06

Paista lopuksi vielä tempe rapeaksi pannulla.

07

Kokoa kulho, koristele korianterilla ja nauti.

Ainekset
Riisi
sushiriisiä tai puuroriisiä
250 g
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
1 tl
Tempe
Tempe
200 g
soijaa
1 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Lisäksi
porkkanaa
2 kpl
pieni kurkku
1 kpl
avokadoa
2 kpl
garia (sushi-inkivääriä)
punakaalia
versoja
chiliä
korianteria
close