Täydelliset kaurasämpylät
Fazerin uunituore kauravarras on mielestämme niin hyvä, että kaupan paistopisteen kyttääminen alkoi jo mennä liiallisuuden puolelle. Piti siis kehitellä oma resepti. Voin kanssa nautittuna nämä rapeakuoriset, sisältä pehmeät kaurasämpylät ovat aika lähellä täydellisyyttä. Leivät syntyvät helposti vaivaamatta. Gluteenittomat sämpylät saat käyttämällä gluteenitonta kauraa!
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä kauramaito tai vesi 41 asteiseksi.
Lisää hunaja, psylliumjauhe sekä hiiva. Sekoita ja anna seoksen seistä noin 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muut aineet. Peitä kulho puhtaalla liinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 1,5 tuntia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Pyöritä taikinasta 8 sämpylää. Paista sämpylöitä ensin 250 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki. Enjoy!
Vinkki: Ylijääneitä leipiä kannattaa säilyttää pyyhkeen alla tai paperipussissa. Sämpylöitä voi myös pyöräyttää isomman satsin ja pakastaa.
Ihanaa kun perustitte tällaisen sivuston!! Kiva rento fiilis!!
Ehdottomasti alan kokkailemaan teidän ohjeilla❤️
Terkkuja, anu🤗
Kiitos Anu. Ihanaa että tykkäät ♥️
Mikähän voi olla syynä, ettei taikina kohoa tuon 1,5h aikana ollenkaan?