Talvipata
Makoisa talvipata maistuu ulkona reippailun jälkeen ja miksi ei muutenkin. Tarjoile kasvispata perunamuusin tai riisin kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Kuori porkkanat, palsternakka, sipuli ja valkosipuli ja leikkaa suuhun sopiviksi paloiksi. Laita sivuun odottamaan.
Renssaa ruusukaalit. Leikkaa pois kanta ja nypi nuutuneet lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi, jos ne ovat kovin isoja.
Putsaa herkkusienet ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan.
Laita pata liedelle, lisää öljyä ja kuumenna. Ruskista hetken herkkusieniä padassa. Lisää joukkoon ruusukaali ja jatka paistamista muutama minuutti.
Laske lämpöä, lisää muut kasvikset ja freesaa hetki. Lisää tomaattipyree ja sekoita.
Kaada viini pataan ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi, rosmariini sekä muut mausteet.
Anna hautua matalalla lämmöllä 30 min.
Tarkasta maku ja mausta suolalla.
Lämmittävä talvipata on valmis! Tarjoile perunamuusin tai vaikka riisin kera.