Tahini-kukkakaalitaco

Keskitaso
Vaikeustaso
time
1.5
Tuntia
star
5
arvostelua

Mausteilla hunnutettu kukkakaali toimii loistavasti tacotäytteenä. Näissä tacoissa kukkista komppa tahinikastike, joka tuo annokseen kivasti kermaisuutta ja pehmeyttä. Kylkeen kylmä olut tai limppari ja täydellinen kesädinneri on valmis. Jos et jaksa vääntää tortilloja itse, voit yhtä hyvin käyttää kaupasta ostettuja lettuja. 

Ainekset

4 annosta
Taikina
vehnäjauhoja
375 g
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
oliiviöljyä
3 rkl
vettä
160 ml
Kukkakaali
kukkakaalia
500 g
juustokuminaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
0.5 tl
savupaprikaa
0.5 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
oliiviöljyä
2 rkl
valkosipulinkynttä
2 kpl
pieni jalapeno
1 kpl
Kastike
tahinia
2 rkl
suolaa
0.5 tl
sitruunan mehu
0.5 kpl
ruukku korianteria
1 kpl
vettä
0.5 dl
+ Tarjoiluun tuoretta korianteria

Työvaiheet

01

Jos aiot tehdä tortillalätyt itse, aloita valmistamalla taikina.
Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (noin 5–10 min). Kääri taikina kelmuun ja laita sivuun vetäytymään.

02

Valmista kukkakaali
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Jauha mausteet hienoksi morttelissa. Pilko valkosipuli ja jalapeno pienemmäksi. Lisää mortteliin loput raaka-aineet. Murskaa tahnaksi.

03

Poista kukkakaalista lehdet ja laita se kokonaisena uunipellille. Levitä maustetahna tasaisesti kukkakaalin pinnalle. Työnnä uuniin ja anna kypsyä noin 20–30 min tai kunnes kukkakaali on kypsä. Älä kuitenkan kypsennä kukkakaalia mössöksi, siinä saa olla hieman purutuntumaa.

04

Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä.
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.

05

Paista tortillat
Jaa taikina 8–10 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja kauli ohuiksi letuiksi jauhoja apuna käyttäen.
Paista keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Varo, ettet polta tacolättyjä.

06

Leikkaa kukkakaalista sopivan kokoisia nuppuja. Heitä kukkakaali tortillalettujen väliin, kastiketta ja korianteria päälle ja eikun nauttimaan!

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Jos aiot tehdä tortillalätyt itse, aloita valmistamalla taikina.
Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (noin 5–10 min). Kääri taikina kelmuun ja laita sivuun vetäytymään.

02

Valmista kukkakaali
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Jauha mausteet hienoksi morttelissa. Pilko valkosipuli ja jalapeno pienemmäksi. Lisää mortteliin loput raaka-aineet. Murskaa tahnaksi.

03

Poista kukkakaalista lehdet ja laita se kokonaisena uunipellille. Levitä maustetahna tasaisesti kukkakaalin pinnalle. Työnnä uuniin ja anna kypsyä noin 20–30 min tai kunnes kukkakaali on kypsä. Älä kuitenkan kypsennä kukkakaalia mössöksi, siinä saa olla hieman purutuntumaa.

04

Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä.
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.

05

Paista tortillat
Jaa taikina 8–10 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja kauli ohuiksi letuiksi jauhoja apuna käyttäen.
Paista keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Varo, ettet polta tacolättyjä.

06

Leikkaa kukkakaalista sopivan kokoisia nuppuja. Heitä kukkakaali tortillalettujen väliin, kastiketta ja korianteria päälle ja eikun nauttimaan!

Ainekset
Taikina
vehnäjauhoja
375 g
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
oliiviöljyä
3 rkl
vettä
160 ml
Kukkakaali
kukkakaalia
500 g
juustokuminaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
0.5 tl
savupaprikaa
0.5 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
oliiviöljyä
2 rkl
valkosipulinkynttä
2 kpl
pieni jalapeno
1 kpl
Kastike
tahinia
2 rkl
suolaa
0.5 tl
sitruunan mehu
0.5 kpl
ruukku korianteria
1 kpl
vettä
0.5 dl
+ Tarjoiluun tuoretta korianteria
close