Tahini-kukkakaalitaco
Mausteilla hunnutettu kukkakaali toimii loistavasti tacotäytteenä. Näissä tacoissa kukkista komppa tahinikastike, joka tuo annokseen kivasti kermaisuutta ja pehmeyttä. Kylkeen kylmä olut tai limppari ja täydellinen kesädinneri on valmis. Jos et jaksa vääntää tortilloja itse, voit yhtä hyvin käyttää kaupasta ostettuja lettuja.
Ainekset
Työvaiheet
Jos aiot tehdä tortillalätyt itse, aloita valmistamalla taikina.
Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (noin 5–10 min). Kääri taikina kelmuun ja laita sivuun vetäytymään.
Valmista kukkakaali
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Jauha mausteet hienoksi morttelissa. Pilko valkosipuli ja jalapeno pienemmäksi. Lisää mortteliin loput raaka-aineet. Murskaa tahnaksi.
Poista kukkakaalista lehdet ja laita se kokonaisena uunipellille. Levitä maustetahna tasaisesti kukkakaalin pinnalle. Työnnä uuniin ja anna kypsyä noin 20–30 min tai kunnes kukkakaali on kypsä. Älä kuitenkan kypsennä kukkakaalia mössöksi, siinä saa olla hieman purutuntumaa.
Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä.
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
Paista tortillat
Jaa taikina 8–10 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja kauli ohuiksi letuiksi jauhoja apuna käyttäen.
Paista keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Varo, ettet polta tacolättyjä.
Leikkaa kukkakaalista sopivan kokoisia nuppuja. Heitä kukkakaali tortillalettujen väliin, kastiketta ja korianteria päälle ja eikun nauttimaan!