Suppilovahveromunakas
Ihana suppilovahveroilla täytetty sieniomeletti vie kielen mennessään. Lisämakua saa tuunaamalla munakasta erilaisilla sienillä ja yrteillä. Yksinkertainen vihersalaatti ja leipä kylkeen ja ruoka on valmis. Jos munakasta jää yli, sen voi säilyttää ilmatiiviissä rasiassa ja lämmittää uunissa 200 asteessa.
Ainekset
Työvaiheet
Harjaa suppilovahverot ja leikkaa pieneksi. Kypsennä sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut.
Nesteen haihduttua lisää pannulle nokare voita.
Hienonna valkosipuli pieneksi ja lisää pannulle. Kuullota muutama minuutti matalalla lämmöllä.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ranskankerma ja suola, vatkaa tasaiseksi.
Kaada kananmunaseos varovaisesti pannulle. Peitä pannu kannella ja paista munakasta matalalla lämmöllä noin 5–10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt täysin.
Kippaa koko komeus lautaselle ja tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin ja leivän kanssa.