Suolaiset köyhät ritarit

Keskitaso
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
1 arvostelua

Mitä syntyy, kun köyhä ritari kohtaa bruschettan? No suolainen french toast. Suolainen köyhä ritari täytetään maustevoilla ja juustolla, pyöräytetään munamaidossa, paistetaan rapeaksi ja kruunataan paahdetuilla tomaateilla. Voiko tästä aamiainen enää paremmaksi muuttua?

Ainekset

noin 4 kpl
ranskanleipä (350g)
1 kpl
mozzarella (125g)
1 kpl
rasia miniterttutomaatteja
250 g
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Maustevoi
pehmeää voita
100 g
paahdettua valkosipulinkynttä
4 kpl
suolaa
lehtipersiljaa
Munamaito
maitoa
3 dl
kananmuna
1 kpl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Työvaiheet

01

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Lado tomaatit uunivuokaan ja huiskuttele päälle oliiviöljyä. Laita vuokaan myös 4 valkosipulinkynttä kuorineen. Mausta suolalla. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat ottaneet vähän väriä ja valkosipulinkynnet ovat pehmenneet.

 

02
Valmista maustevoi

Kuori paahdetut valkosipulit. Laita kippoon ja muussaa ne haarukalla. Lisää pehmeä voi ja sekoita kunnolla. Leikkaa lehtipersilja pieneksi silpuksi. Heitä voin sekaan ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla.

03
Täytä leivät

Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi. Leikkaa ranskanleipä paksuiksi siivuiksi (noin 3–4 cm). Leikkaa leipäsiivujen alareunaan viilto ja täytä tasku vajaalla ruokalusikallisella maustevoita ja neljäsosalla juustoa. Jätä nokare maustevoita paistamiseen.

04

Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.

05

Laita pannu lämpiämään keskilämmölle, lisää öljyä. Dippaa leivät yksitellen munamaitoon ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää paistamisen loppupuolella vielä nokare maustevoita pannulle antamaan lisämakua.

06

Tarjoile paahdettujen tomaattien kanssa.

 

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Lado tomaatit uunivuokaan ja huiskuttele päälle oliiviöljyä. Laita vuokaan myös 4 valkosipulinkynttä kuorineen. Mausta suolalla. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat ottaneet vähän väriä ja valkosipulinkynnet ovat pehmenneet.

 

02
Valmista maustevoi

Kuori paahdetut valkosipulit. Laita kippoon ja muussaa ne haarukalla. Lisää pehmeä voi ja sekoita kunnolla. Leikkaa lehtipersilja pieneksi silpuksi. Heitä voin sekaan ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla.

03
Täytä leivät

Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi. Leikkaa ranskanleipä paksuiksi siivuiksi (noin 3–4 cm). Leikkaa leipäsiivujen alareunaan viilto ja täytä tasku vajaalla ruokalusikallisella maustevoita ja neljäsosalla juustoa. Jätä nokare maustevoita paistamiseen.

04

Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.

05

Laita pannu lämpiämään keskilämmölle, lisää öljyä. Dippaa leivät yksitellen munamaitoon ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää paistamisen loppupuolella vielä nokare maustevoita pannulle antamaan lisämakua.

06

Tarjoile paahdettujen tomaattien kanssa.

 

Ainekset
ranskanleipä (350g)
1 kpl
mozzarella (125g)
1 kpl
rasia miniterttutomaatteja
250 g
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Maustevoi
pehmeää voita
100 g
paahdettua valkosipulinkynttä
4 kpl
suolaa
lehtipersiljaa
Munamaito
maitoa
3 dl
kananmuna
1 kpl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria
close