Suklaa Brita
Suklainen Britakakku sopii täydellisesti loppukesän juhliin! Kokeile täytteeksi erilaisia marjoja tai hedelmiä. Vinkki! Jos ei jaksa säätää irtopohjavuoken kanssa, pohjan voi halutessaan paistaa myös uunipellillä. Levitä taikina ja marenki leivinpaperin päälle, paista, ja leikkaa valmis pohja kahteen osaan.
Ainekset
Työvaiheet
Napsauta uuni 175 asteeseen, voitele ja vuoraa kolme irtopohjavuokaa leivinpaperilla.
Valmista ensin kakkutaikina: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Erottele keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin) ja lisää keltuaiset sokeri-voivaahtoon yksitellen, samalla vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe). Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää lopuksi suola ja vaniljasokeri.
Jaa kakkutaikina tasaisesti 3 vuokaan. Levitä marenki pohjataikinoiden päälle.
Nyt voit halutessasi marmoroida marengin sulatetulla suklaalla. Sulata suklaa mikrossa ja pirskota marengin päälle. Vetele varoen suklaasta viiruja marenkiin. Ripottele päälle mantelilastuja.
Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttämistä
Mascarponetäyte: Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa.
Nostasta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta ja reippaasti haluamiasi marjoja. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää loput täytteistä. Nosta päälle kolmas pohjalevy.
Koristele halutessasi marjoilla ja esimerkisi syötävillä kukilla.