Suklaa Brita

Keskitaso
Vaikeustaso
time
1.5
Tuntia
star
5
3 arvostelua

Suklainen Britakakku sopii täydellisesti loppukesän juhliin! Kokeile täytteeksi erilaisia marjoja tai hedelmiä.  Vinkki! Jos ei jaksa säätää irtopohjavuoken kanssa, pohjan voi halutessaan paistaa myös uunipellillä. Levitä taikina ja marenki leivinpaperin päälle, paista, ja leikkaa valmis pohja kahteen osaan.

Ainekset

noin 15 palaa
Kakkutaikina
pehmeää voita
185 g
sokeria
1.5 dl
keltuaisia
3 kpl
vehnäjauhoja
2 dl
kaakaojauhetta
2 rkl
leivinjauhetta
2 tl
maitoa
1.5 dl
Marenki
valkuaisia
3 kpl
sokeria
2.5 dl
vaniljasokeria
1 tl
ripaus suolaa
+ mantelilastuja
(50g sulatettua tummaa suklaata)
Mascarponetäyte
mascarponea
250 g
kermaa
2 dl
tomusokeria (tai maun mukaan)
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
ripaus suolaa
Lisäksi
n. 500g haluamiasi marjoja esimerkisi kirsikoita ja vadelmia
halkaisijaltaan n. 20cm pyöreää irtopohjavuokaa (voit myös käyttää yhtä irtopohjavuokaa ja paistaa pohjat kolmessa erässä, mutta joudut puhdistamaan vuoan jokaisen paiston välissä.)
3 kpl

Työvaiheet

01

Napsauta uuni 175 asteeseen, voitele ja vuoraa kolme irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

02

Valmista ensin kakkutaikina: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

03

Erottele keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin) ja lisää keltuaiset sokeri-voivaahtoon yksitellen, samalla vatkaten.

04

Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe). Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

05

Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää lopuksi suola ja vaniljasokeri.

06

Jaa kakkutaikina tasaisesti 3 vuokaan. Levitä marenki pohjataikinoiden päälle.

07

Nyt voit halutessasi marmoroida marengin sulatetulla suklaalla. Sulata suklaa mikrossa ja pirskota marengin päälle. Vetele varoen suklaasta viiruja marenkiin. Ripottele päälle mantelilastuja.

08

Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttämistä

09

Mascarponetäyte: Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa.

10

Nostasta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta ja reippaasti haluamiasi marjoja. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää loput täytteistä. Nosta päälle kolmas pohjalevy.

11

Koristele halutessasi marjoilla ja esimerkisi syötävillä kukilla.

5 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Napsauta uuni 175 asteeseen, voitele ja vuoraa kolme irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

02

Valmista ensin kakkutaikina: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

03

Erottele keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin) ja lisää keltuaiset sokeri-voivaahtoon yksitellen, samalla vatkaten.

04

Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe). Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

05

Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää lopuksi suola ja vaniljasokeri.

06

Jaa kakkutaikina tasaisesti 3 vuokaan. Levitä marenki pohjataikinoiden päälle.

07

Nyt voit halutessasi marmoroida marengin sulatetulla suklaalla. Sulata suklaa mikrossa ja pirskota marengin päälle. Vetele varoen suklaasta viiruja marenkiin. Ripottele päälle mantelilastuja.

08

Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttämistä

09

Mascarponetäyte: Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa.

10

Nostasta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta ja reippaasti haluamiasi marjoja. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää loput täytteistä. Nosta päälle kolmas pohjalevy.

11

Koristele halutessasi marjoilla ja esimerkisi syötävillä kukilla.

Ainekset
Kakkutaikina
pehmeää voita
185 g
sokeria
1.5 dl
keltuaisia
3 kpl
vehnäjauhoja
2 dl
kaakaojauhetta
2 rkl
leivinjauhetta
2 tl
maitoa
1.5 dl
Marenki
valkuaisia
3 kpl
sokeria
2.5 dl
vaniljasokeria
1 tl
ripaus suolaa
+ mantelilastuja
(50g sulatettua tummaa suklaata)
Mascarponetäyte
mascarponea
250 g
kermaa
2 dl
tomusokeria (tai maun mukaan)
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
ripaus suolaa
Lisäksi
n. 500g haluamiasi marjoja esimerkisi kirsikoita ja vadelmia
halkaisijaltaan n. 20cm pyöreää irtopohjavuokaa (voit myös käyttää yhtä irtopohjavuokaa ja paistaa pohjat kolmessa erässä, mutta joudut puhdistamaan vuoan jokaisen paiston välissä.)
3 kpl
close