Sitruuna cupcakes
Kevät kuppikakun muodossa! Jos rakastat sitruunaa, ihastut varmasti näihin sitruuna cupcakeseihin. Kuppikakut koristellaan täyteläisellä tuorejuustokreemillä ja lemon curdilla. Viimeisen silauksen antaa unikonsiemenet, jotka maistuvat myös taikinassa. Kuppikakut säilyvät hyvin peitettynä jääkaapissa muutaman päivän.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele 12-paikkainen metallinen muffinssimuotti tai käytä paperisia muffinssivuokia.
Mittaa sokeri kulhoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja hiero sormin kunnes sokeri muuttuu hieman kellertäväksi. Laita sivuun odottamaan.
Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, suola ja unikonsiemenet toiseen kulhoon, sekoita.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Mittaa joukkoon jogurtti ja maito, sekoita tasaiseksi. Riko kananmunat taikinaan ja sekoita. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sitruunasokeri voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.
Annostele taikina 12 muffinssimuottiin ja paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä täysin.
Kuorrute:
Mittaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon, sekoita. Lisää kerma ja vaahdota seos jämäkäksi vaahdoksi.
Voit halutessasi tasoittaa kuppikakun pinnan leikkaamalla kohonneen osan pois. Nostele tuorejuustovaahtoa lusikalla kuppikakun päälle. Paina lusikalla vaahdon keskelle pieni kuoppa. Täytä kuoppa sitruunacurdilla ja viimeistele unikonsiemenillä.