Sipulipasteijat
Nämä pienet sipulipasteijat valmistetaan tarte tatiinin inspiroimalla tavalla, jossa täytteet asetellaan leivinpaperille ja peitetään lehtitaikinalevyllä. Hunaja, timjami ja salottisipuli ovat lyömätön makukombo, jotka muuttuvat uunissa ihanan karamelliseksi suolaisenmakeaksi makunautinnoksi. Nämä pikku pasteijat vievät kielen mennessään.
Vinkki! Näihin pasteijoihin voi piillottaa jääkaapissa lymyävät juustopalat. Lisää sipulin kaverikisi esimerkisi feta- tai vuohenjuustoa.
Ainekset
Työvaiheet
Sulata lehtitaikina paketin ohjeiden mukaisesti.
Leikkaa salottisipulit noin 1-2mm paksuisiksi kiekoiksi.
Hienonna valkosipuli sekä timjami.
Leikkaa lehtitaikina haluamaasi muotoon. Tee pasteijoista neliön muotoisia tai vaikka pyöreitä käyttämällä pyöreää stanssia tai lasia leikkurina.
Levitä leivinpaperille pellille. Asettele leivinpaperille 10- 12 hunaja nokaretta. Lisää hunajan päälle sipuli kiekkoja, tuoretta timjamia, mustapippuria, suolaa, balsamicoa ja hienonnettu timjami sekä valkosipuli.
Aseta taikinalevy täytteiden päälle ja painele reunoista. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Ota pasteijat uunista ja anna jäähtyä hetki.
Käännä pasteijat varovaisesti lastaa apuna käyttäen ja tarjoile.