Juurisellerikeitto

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
2 arvostelua

Muhkurainen juuriselleri kesytetään hitaasti kermassa hauduttamalla. Lopputulos on ihanan samettinen soppa, joka viimeistellään rapeilla siemenillä tai krutongeilla ja ranskankermalla.

Ainekset

noin 4 annosta
juuriselleriä
1 kg
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kasvislientä
0.5 l
kermaa
0.5 l
ranskankermaa
100 g
Iso nokare voita
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Työvaiheet

01

Kuori ja pilko juuriselleri, salottisipuli ja valkosipuli. 

02

Freesaa voissa kattilassa.

03

Lisää kasvisliemi ja kerma ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15–20 minuuttia.

04

Lisää ranskankerma ja surauta sosekeitoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Extrasilkkinen lopputulos syntyy käyttämällä tehosekoitinta.

05

Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

06

Tarjoile krutonkien tai paahdettujen pinjansiementen ja ranskankerman kanssa. Voit myös silputa pinnalle ylijääneitä yrttejä.

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori ja pilko juuriselleri, salottisipuli ja valkosipuli. 

02

Freesaa voissa kattilassa.

03

Lisää kasvisliemi ja kerma ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15–20 minuuttia.

04

Lisää ranskankerma ja surauta sosekeitoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Extrasilkkinen lopputulos syntyy käyttämällä tehosekoitinta.

05

Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

06

Tarjoile krutonkien tai paahdettujen pinjansiementen ja ranskankerman kanssa. Voit myös silputa pinnalle ylijääneitä yrttejä.

Ainekset
juuriselleriä
1 kg
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kasvislientä
0.5 l
kermaa
0.5 l
ranskankermaa
100 g
Iso nokare voita
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
close