Ruusukaalipasta karamellisoidulla sipulilla

Keskitaso
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
2 arvostelua

Kuumalla pannulla paahdettu ruusukaali ja karamellisoitu sipuli säväyttävät tässä syksyisessä pastassa. Valmistus vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta karamellisoinnin lopputuloksena on upean syvä maku, eli tätä vaihetta ei kannata jättää väliin.

Ainekset

4 annosta
ruusukaalia
300 g
isoa sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamicoa
2 rkl
parmesaanijuustoa
1 dl
muutama oksa timjamia
bucatini-pastaa (tai muuta haluamaasi pastaa)
400 g
Koristeluun
timjamin lehtiä
parmesaania
pinjansiemeniä

Työvaiheet

01

Kuori ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.

02

Laita voi ja oliiviöljy paistinpannulle ja anna voin sulaa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Sipulien karamellisointi kestää, joten tässä maltti on valttia. 

Paistele sipuleita alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen, suunnilleen 20-30 min. Sipulit ovat valmiita, kun ne ovat kullanruskeita. 

03

Perkaa ruusukaalit sipulien paistuessa. Leikkaa kanta pois ja poista vahingoittuneet ulkolehdet. Leikkaa puoliksi tai neljään osaan. 

04

Lorauta toiselle paistinpannulle öljyä ja kuumenna. Laita ruusukaalit kuumalle pannulle ja paista pintaan kaunis väri. Lorauta sekaan balsamiviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. 

05

Kun sipulit ovat valmiita, kaada sekaan paistetut ruusukaalit. Hienonna joukkoon myös timjami. Maistele, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

06

Raasta parmesaani, laita sivuun odottamaan.

07

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Muista reipas suola pastaveteen.  Kun pasta on kypsää, nappaa talteen 1 dl keitinvettä. 

08

Nakkaa pasta, parmesaani ja keitinvesi ruusukaalien ja sipuleiden joukkoon. Nosta lämpöä ja sekoita nopeasti niin. että juusto sulaa. 

09

Tarjoile heti. Koristele annos timjamilla, parmesaanilla ja halutessasi pinjansiemenillä.  

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.

02

Laita voi ja oliiviöljy paistinpannulle ja anna voin sulaa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Sipulien karamellisointi kestää, joten tässä maltti on valttia. 

Paistele sipuleita alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen, suunnilleen 20-30 min. Sipulit ovat valmiita, kun ne ovat kullanruskeita. 

03

Perkaa ruusukaalit sipulien paistuessa. Leikkaa kanta pois ja poista vahingoittuneet ulkolehdet. Leikkaa puoliksi tai neljään osaan. 

04

Lorauta toiselle paistinpannulle öljyä ja kuumenna. Laita ruusukaalit kuumalle pannulle ja paista pintaan kaunis väri. Lorauta sekaan balsamiviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. 

05

Kun sipulit ovat valmiita, kaada sekaan paistetut ruusukaalit. Hienonna joukkoon myös timjami. Maistele, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

06

Raasta parmesaani, laita sivuun odottamaan.

07

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Muista reipas suola pastaveteen.  Kun pasta on kypsää, nappaa talteen 1 dl keitinvettä. 

08

Nakkaa pasta, parmesaani ja keitinvesi ruusukaalien ja sipuleiden joukkoon. Nosta lämpöä ja sekoita nopeasti niin. että juusto sulaa. 

09

Tarjoile heti. Koristele annos timjamilla, parmesaanilla ja halutessasi pinjansiemenillä.  

Ainekset
ruusukaalia
300 g
isoa sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamicoa
2 rkl
parmesaanijuustoa
1 dl
muutama oksa timjamia
bucatini-pastaa (tai muuta haluamaasi pastaa)
400 g
Koristeluun
timjamin lehtiä
parmesaania
pinjansiemeniä
close