Ruusukaalipasta karamellisoidulla sipulilla
Kuumalla pannulla paahdettu ruusukaali ja karamellisoitu sipuli säväyttävät tässä syksyisessä pastassa. Valmistus vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta karamellisoinnin lopputuloksena on upean syvä maku, eli tätä vaihetta ei kannata jättää väliin.
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
Laita voi ja oliiviöljy paistinpannulle ja anna voin sulaa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Sipulien karamellisointi kestää, joten tässä maltti on valttia.
Paistele sipuleita alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen, suunnilleen 20-30 min. Sipulit ovat valmiita, kun ne ovat kullanruskeita.
Perkaa ruusukaalit sipulien paistuessa. Leikkaa kanta pois ja poista vahingoittuneet ulkolehdet. Leikkaa puoliksi tai neljään osaan.
Lorauta toiselle paistinpannulle öljyä ja kuumenna. Laita ruusukaalit kuumalle pannulle ja paista pintaan kaunis väri. Lorauta sekaan balsamiviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kun sipulit ovat valmiita, kaada sekaan paistetut ruusukaalit. Hienonna joukkoon myös timjami. Maistele, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Raasta parmesaani, laita sivuun odottamaan.
Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Muista reipas suola pastaveteen. Kun pasta on kypsää, nappaa talteen 1 dl keitinvettä.
Nakkaa pasta, parmesaani ja keitinvesi ruusukaalien ja sipuleiden joukkoon. Nosta lämpöä ja sekoita nopeasti niin. että juusto sulaa.
Tarjoile heti. Koristele annos timjamilla, parmesaanilla ja halutessasi pinjansiemenillä.