Ricottaomeletti
Omeletti pelastaa, kun nälkä kurnii ja kokkailu ei nappaa. Himpun verran paremmalta munakas maistuu, kun sen täyttää ricotalla ja rapeilla retiiseillä. Muitakin täytteitä voi lisätä mielensä mukaan. Jos jääkaapista löytyy esimerkiksi nuhjuinen broccoli, se sopii loistavasti joukkoon!
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele retiisit ja poista lehdet. Leikkaa puoliksi ja keitä reilusti suolatussa vedessä 2 minuuttia. Siivilöi retiisit ja valuta kylmän veden alla. Siirrä sivuun odottamaan.
Riko kananmunat isoon kulhoon. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ranskankerma, maito sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Napsauta hella päälle ja sulata pannulla nokare voita. Lisää munamassa. Paista omelettia 3-5 minuuttia kunnes pinta on hieman hyytynyt.
Lisää retiisit, vuonankaali ja ricottanokareita hyytyneen omeletin päälle. Taita ja tarjoile heti.