Ricotta polpette
Pehmeät ricottapallerot a.k.a ricotta polpette vievät makumatkalle Calabriaan. Yksinkertaisista aineksista valmistettavat pehmeät pallerot haudutetaan tomaattikastikkeessa ja tarjoillaan pastan kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Aloita kastikkeesta. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi.
Laita korkeareunainen paistinpannu lämpenemään keskilämmölle. Lorauta pannulle oliiviöljyä.
Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree sekä sokeri. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Keitä kastiketta matalalla lämmöllä. Sekoita välillä.
Valmista ricottapallerot, kun kastike porisee hiljalleen pannulla. Raasta parmesaani ja keltainen osa sitruunan kuoresta. Leikkaa myös valkosipulinkynnet ja persilja pieneksi.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi turpoamaan.
Pyörittele palloiksi.
Upota pallot tomaattikastikkeeseen ja peitä kannella. Pidä alhainen lämpö. Anna kypsyä noin 15 minuuttia.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Tarjoile pasta parmesaanin kera.
It was an amazing and simple recipe. The idea to make balls out of ricotta was genius (they held together well), I would have never thought of that. The lemon zest added to it was appreciated by the other people who ate it. The sauce is simple and good.