Raakakakku

Helppo
Vaikeustaso
time
5
Tuntia
star
5
arvostelua

Kevään kaunein raakakakku täytetään vadelma- ja persikkatäytteellä ja koristellaan kukkasilla. Cashewpähkinöiden ansiosta rakenne on ihanan juustokakkumainen vaikka kakku onkin täysin vegaaninen.

Ainekset

10 palaa
Pohja
manteleita (kuorellisia)
100 g
tuoretta taatelia
7 kpl
kaurahiutaleita
1 dl
kookosöljyä
1 rkl
ripaus suolaa
Persikkatäyte
cashewpähkinöitä
125 g
persikkaa
2 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
sokeria tai muuta haluamaasi makeuttajaa
2 rkl
kookosöljyä (sulatettuna)
3 rkl
suolaa
0.5 tl
vaahterasiirappia
3 rkl
vaniljauutetta
1 tl
Vadelmatäyte
cashewpähkinöitä
125 g
tuoreita vadelmia
100 g
sitruunan mehu
0.5 kpl
vaahterasiirappia
3 rkl
kookosöljyä (sulatettuna)
3 rkl
suolaa
0.5 tl
vaniljauutetta
1 tl
+ Lisäksi tarvitset tehokkaan blenderin tai monitoimikoneen
+ Irtopohjavuoka, halkaisija 20 cm

Työvaiheet

01

Mittaa yhteensä 250 g cashewpähkinöitä kahteen kulhoon (125 g per kulho). Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna liota.

02

Valmista pohja: Lisää mantelit blenderiin ja aja muruksi. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki aineet mantelimurun seuraksi blenderiin ja aja kuivahkoksi taikinaksi. Kaavi välillä taikina reunoilta.

03

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja pakkaseen odottamaan.

04

Valmista persikkatäyte. Pese persikat ja poista kivet. Lohko pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää sitruunamehu ja sokeri tai muu haluamasi makeuttaja. Anna porista noin 5 minuuttia. Nosta hellalta.

05

Siivilöi vedet pois ensimmäisestä satsista cashewpähkinöitä ja siirrä blenderiin. Lisää persikat ja liemi kattilasta sekä muut täytteeseen kuuluvat ainekset. Aja seosta, kunnes siitä tulee silkkisen pehmeää (noin 3–5 minuuttia) Kaavi välillä täytettä sivuilta, jottei massaan jää paakkuja.

06

Ota pohja pakkasesta ja kaada persikkatäyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi nuolijalla tai lusikalla. Nosta takaisin pakkaseen.

07

Valmista vadelmatäyte. Valuta toinen satsi cashewpähkinöitä siivilässä. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi massaksi (noin 3–5 min). Kaavi välillä blenderikulhon reunoille noussutta täytettä, jotta massasta tulee mahdollisimman sileä. Kaada vadelmatäyte persikkatäytteen päälle ja levitä tasaiseksi.

08

Nosta kakku pakkaseen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

09

Nosta kakku pakkasesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja vaikka kookoshiutaleilla.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Mittaa yhteensä 250 g cashewpähkinöitä kahteen kulhoon (125 g per kulho). Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna liota.

02

Valmista pohja: Lisää mantelit blenderiin ja aja muruksi. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki aineet mantelimurun seuraksi blenderiin ja aja kuivahkoksi taikinaksi. Kaavi välillä taikina reunoilta.

03

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja pakkaseen odottamaan.

04

Valmista persikkatäyte. Pese persikat ja poista kivet. Lohko pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää sitruunamehu ja sokeri tai muu haluamasi makeuttaja. Anna porista noin 5 minuuttia. Nosta hellalta.

05

Siivilöi vedet pois ensimmäisestä satsista cashewpähkinöitä ja siirrä blenderiin. Lisää persikat ja liemi kattilasta sekä muut täytteeseen kuuluvat ainekset. Aja seosta, kunnes siitä tulee silkkisen pehmeää (noin 3–5 minuuttia) Kaavi välillä täytettä sivuilta, jottei massaan jää paakkuja.

06

Ota pohja pakkasesta ja kaada persikkatäyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi nuolijalla tai lusikalla. Nosta takaisin pakkaseen.

07

Valmista vadelmatäyte. Valuta toinen satsi cashewpähkinöitä siivilässä. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi massaksi (noin 3–5 min). Kaavi välillä blenderikulhon reunoille noussutta täytettä, jotta massasta tulee mahdollisimman sileä. Kaada vadelmatäyte persikkatäytteen päälle ja levitä tasaiseksi.

08

Nosta kakku pakkaseen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

09

Nosta kakku pakkasesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja vaikka kookoshiutaleilla.

Ainekset
Pohja
manteleita (kuorellisia)
100 g
tuoretta taatelia
7 kpl
kaurahiutaleita
1 dl
kookosöljyä
1 rkl
ripaus suolaa
Persikkatäyte
cashewpähkinöitä
125 g
persikkaa
2 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
sokeria tai muuta haluamaasi makeuttajaa
2 rkl
kookosöljyä (sulatettuna)
3 rkl
suolaa
0.5 tl
vaahterasiirappia
3 rkl
vaniljauutetta
1 tl
Vadelmatäyte
cashewpähkinöitä
125 g
tuoreita vadelmia
100 g
sitruunan mehu
0.5 kpl
vaahterasiirappia
3 rkl
kookosöljyä (sulatettuna)
3 rkl
suolaa
0.5 tl
vaniljauutetta
1 tl
+ Lisäksi tarvitset tehokkaan blenderin tai monitoimikoneen
+ Irtopohjavuoka, halkaisija 20 cm
close