Raakakakku
Kevään kaunein raakakakku täytetään vadelma- ja persikkatäytteellä ja koristellaan kukkasilla. Cashewpähkinöiden ansiosta rakenne on ihanan juustokakkumainen vaikka kakku onkin täysin vegaaninen.
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa yhteensä 250 g cashewpähkinöitä kahteen kulhoon (125 g per kulho). Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna liota.
Valmista pohja: Lisää mantelit blenderiin ja aja muruksi. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki aineet mantelimurun seuraksi blenderiin ja aja kuivahkoksi taikinaksi. Kaavi välillä taikina reunoilta.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja pakkaseen odottamaan.
Valmista persikkatäyte. Pese persikat ja poista kivet. Lohko pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää sitruunamehu ja sokeri tai muu haluamasi makeuttaja. Anna porista noin 5 minuuttia. Nosta hellalta.
Siivilöi vedet pois ensimmäisestä satsista cashewpähkinöitä ja siirrä blenderiin. Lisää persikat ja liemi kattilasta sekä muut täytteeseen kuuluvat ainekset. Aja seosta, kunnes siitä tulee silkkisen pehmeää (noin 3–5 minuuttia) Kaavi välillä täytettä sivuilta, jottei massaan jää paakkuja.
Ota pohja pakkasesta ja kaada persikkatäyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi nuolijalla tai lusikalla. Nosta takaisin pakkaseen.
Valmista vadelmatäyte. Valuta toinen satsi cashewpähkinöitä siivilässä. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi massaksi (noin 3–5 min). Kaavi välillä blenderikulhon reunoille noussutta täytettä, jotta massasta tulee mahdollisimman sileä. Kaada vadelmatäyte persikkatäytteen päälle ja levitä tasaiseksi.
Nosta kakku pakkaseen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Nosta kakku pakkasesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja vaikka kookoshiutaleilla.