Puolukkagalette

Helppo
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
5
2 arvostelua

Pirskahtelevat puolukat sopivat klassikkopiiraaseen eli galetteen. Rapea piirakka taikina maustetaan kardemummalla ja täytteeksi roppakaupalla marjoja. Tarjoile piirakka kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.

Ainekset

noin 8 annosta
Taikina
vehnäjauhoja
4 dl
mantelijauhoja
50 g
ruokosokeria
2 rkl
kardemummaa
1 tl
jääkaappikylmää voita
150 g
kylmää vettä
1 rkl
Täyte
puolukoita (pakaste tai tuore)
200 g
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
Lisäksi
kananmuna voiteluun
1 kpl
mantelilastuja
Tarjoiluun
kinuskikastiketta
kermavaahtoa

Työvaiheet

01

Mittaa vehnäjauho, mantelijauho, ruokosokeri ja kardemumma kulhoon, sekoita.

02

Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja nypi huolellisesti jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

03

Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin.

04

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Poista kelmu ja siirrä taikina leivinpaperille. Kauli taikina pyöreähköksi levyksi.

05

Sekoita puolukat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Kaada täyte taikinalevyn keskelle.

06

Käännä taikinan reunat puolukkatäytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen.

07

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

08

Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Mittaa vehnäjauho, mantelijauho, ruokosokeri ja kardemumma kulhoon, sekoita.

02

Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja nypi huolellisesti jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

03

Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin.

04

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Poista kelmu ja siirrä taikina leivinpaperille. Kauli taikina pyöreähköksi levyksi.

05

Sekoita puolukat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Kaada täyte taikinalevyn keskelle.

06

Käännä taikinan reunat puolukkatäytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen.

07

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

08

Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.

Ainekset
Taikina
vehnäjauhoja
4 dl
mantelijauhoja
50 g
ruokosokeria
2 rkl
kardemummaa
1 tl
jääkaappikylmää voita
150 g
kylmää vettä
1 rkl
Täyte
puolukoita (pakaste tai tuore)
200 g
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
Lisäksi
kananmuna voiteluun
1 kpl
mantelilastuja
Tarjoiluun
kinuskikastiketta
kermavaahtoa
close