Puolukkagalette
Pirskahtelevat puolukat sopivat klassikkopiiraaseen eli galetteen. Rapea piirakka taikina maustetaan kardemummalla ja täytteeksi roppakaupalla marjoja. Tarjoile piirakka kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa vehnäjauho, mantelijauho, ruokosokeri ja kardemumma kulhoon, sekoita.
Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja nypi huolellisesti jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Poista kelmu ja siirrä taikina leivinpaperille. Kauli taikina pyöreähköksi levyksi.
Sekoita puolukat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Kaada täyte taikinalevyn keskelle.
Käännä taikinan reunat puolukkatäytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.