Puolukka-kinuskiblondiet
Takuuvarma makukombo puolukka ja kinuski säväyttää sopivan tahmeassa blondiessa. Kinuskia valutetaan myös pintaan ja marmoroidaan kauniiksi kuvioksi. Tämä brownien vaalea versio maistuu parhaalta täysin jäähtyneenä, blondiet siis voi ja jopa kannattaa tehdä etukäteen. Säilytä blondieita esimerkiksi rasiaan pakattuna jääkaapissa.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vuoraa noin 26 x 19 cm vuoka leivinpaperilla.
Aloita keittämällä kinuski. Laita fariinisokeri ja voi kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kerma ja sekoita nopeasti. Keitä kinuskia alhaisella lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää suola ja sekoita. Laita sivuun jäähtymään.
Sekoita vehnäjauhot ja suola erillisessä kulhossa.
Vatkaa sokeri, munat ja keltuainen kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita 100 g kinuskia ja sulatettu voi muna-sokerivaahtoon. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös puolukat, sekoita.
Kaada blondietaikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26 x 19 cm vuokaan.
Kaada loput kinuskista sinne tänne taikinan päälle. Vedä veitsellä kuvioita kinuskin ja taikinan läpi niin, että pinnalle syntyy marmoroitu kuvio.
Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Parhaalta blondiet maistuvat täysin jäähtyneinä.