Punaviinirisotto
Kauniin punainen ja täyteläinen punaviinirisotto sopii talvisäähän. Simppeliä mutta niin herkullista. Tarjoile paistettujen punajuurien tai vaikka vuohenjuuston kera. Täydellisen koostumuksen saat, kun kypsennät risoton laakeassa pannussa hellävaraisesti sekoittaen, käytät oikeasti kuumaa lientä ja nautit risoton heti – se ei nimittäin odota.
Ainekset
Työvaiheet
Hienonna salottisipulit, valkosipulinkynsi sekä timjami. Kuullota oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja paista välillä sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Mittaa sekaan viini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Kun viini on imeytynyt, on kasvisliemen vuoro. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. On tärkeää, että liemi on kummaa, muuten riisin kypsyminen keskeytyy.
Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmis, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsennysaika riisi paketin kyljestä.
Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja voi. Sekoita kunnes voi ja juusto on sulanut riisin joukkoon. Maista risottoa ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoile heti esimerkiksi paistettujen punajuurilohkojen ja parmesan juuston kera.