Punaviinirisotto

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Kauniin punainen ja täyteläinen punaviinirisotto sopii talvisäähän. Simppeliä mutta niin herkullista. Tarjoile paistettujen punajuurien tai vaikka vuohenjuuston kera. Täydellisen koostumuksen saat, kun kypsennät risoton laakeassa pannussa hellävaraisesti sekoittaen, käytät oikeasti kuumaa lientä ja nautit risoton heti – se ei nimittäin odota. 

Ainekset

4 annosta
pientä salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
muutama oksa timjamia
oliiviöljyä
0.5 dl
risottoriisiä
3 dl
Satokausi Douro Red viiniä
2.5 dl
kasvislientä
1 l
parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl
voita
2 rkl
tarvittaessa suolaa
tarjoiluun
paistettuja punajuurilohkoja
parmesaanijuustoa raastettuna
versoja tai rucolaa

Työvaiheet

01

Hienonna salottisipulit, valkosipulinkynsi sekä timjami. Kuullota oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja paista välillä sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Mittaa sekaan viini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt riisiin.

02

Kun viini on imeytynyt, on kasvisliemen vuoro. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. On tärkeää, että liemi on kummaa, muuten riisin kypsyminen keskeytyy.

03

Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmis, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsennysaika riisi paketin kyljestä.

04

Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja voi. Sekoita kunnes voi ja juusto on sulanut riisin joukkoon. Maista risottoa ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoile heti esimerkiksi paistettujen punajuurilohkojen ja parmesan juuston kera.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Hienonna salottisipulit, valkosipulinkynsi sekä timjami. Kuullota oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja paista välillä sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Mittaa sekaan viini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt riisiin.

02

Kun viini on imeytynyt, on kasvisliemen vuoro. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. On tärkeää, että liemi on kummaa, muuten riisin kypsyminen keskeytyy.

03

Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmis, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsennysaika riisi paketin kyljestä.

04

Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja voi. Sekoita kunnes voi ja juusto on sulanut riisin joukkoon. Maista risottoa ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoile heti esimerkiksi paistettujen punajuurilohkojen ja parmesan juuston kera.

Ainekset
pientä salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
muutama oksa timjamia
oliiviöljyä
0.5 dl
risottoriisiä
3 dl
Satokausi Douro Red viiniä
2.5 dl
kasvislientä
1 l
parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl
voita
2 rkl
tarvittaessa suolaa
tarjoiluun
paistettuja punajuurilohkoja
parmesaanijuustoa raastettuna
versoja tai rucolaa
close