Punakaalikääryleet
Itsetehdyt kaalikääryleet vaativat vähän näpertämistä ja aikaa, mutta ovat taatusti vaivan arvoisia. Näissä sienitäytteisissä punakaalikääryleissä maistuu seesamiöljy, chili ja inkivääri.
Ainekset
Työvaiheet
Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Käsittele kaali riisin kypsyessä. Koverra ensin kanta pois ja keitä kokonaisena reippaasti suolatussa vedessä. Irrota lehtiä sitä mukaan kuin ne kypsyvät. Ohenna lehtiruoteja veitsellä. Laita isoimmat lehdet sivuun odottamaan (15–20 lehteä) ja käytä pienemmät sisälehdet täytteeseen.
Valmista täyte. Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää pieneksi leikattu inkivääri sekä valkosipuli ja chili.
Pilko sienet ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Heitä pannulle ja paista muutama minuutti.
Leikkaa kaalin sisälehdet pieneksi silpuksi ja lisää pannulle. Lisää vielä riisi ja sekoita.
Mausta soijalla, seesamiöljyllä, siirapilla suolalla ja pippurilla.
Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Voitele sopivan kokoinen uunivuoka (noin 40x32cm)
Levitä kaalinlehti esim. leikkuulaudalle. Lusikoi pari ruokalusikallista täytettä lehdelle. Käännä ensin lehden alareuna täytteen päälle, sitten sivut ja rullaa tiukaksi paketiksi. Asettele kääryleet vieriviereen uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Sekoita soija, seesamiöljy ja siirappi, kun olet saanut kääryleet uuniin. Valele kääryleitä seoksella muutaman kerran paiston aikana
Kypsennä uunissa noin 45–60 min. Peitä noin puolessa välissä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä.