Punajuuripasta

Keskitaso
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
5
arvostelua

Tuorepastan tekeminen on mukavaa puuhaa, varsinkin silloin kuin se sujuu, ja lopputuloksin palkitsee ruhtinaallisesti. Punajuuripasta on miedon makuista, joten se sopii monien kastikkeiden kaveriksi. Kokeile esimerkiksi simppeliä maustevoita, jossa tuorepasta pääsee täysiin oikeuksiinsa ja kruunaa annos reilulla määrällä raastettua parmesaania ja pistaasipähkinöitä! Pastakoneen avulla taikinan veivaaminen on huomattavasti helpompaa, mutta voit myös kaulia pastan kaulimella.

Ainekset

4 annosta
Pastataikina
tipo 00 -jauhoja
350 g
kananmuna
1 kpl
punajuuria (halutessasi voit oikaista käyttämällä kaupan valmista punajuuripyreetä)
200 g
oliiviöljyä
1 rkl
jauhoja pastan kaulimiseen
Lisäksi
valkosipulinkynsi
1 kpl
kuori puolikkaasta sitruunasta
oliiviöljyä
nokare voita
muutama oksa timjamia
parmesaanijuustoa
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

01

Aloita paahtamalla punajuuret kypsiksi uunissa, mikäli et käytä valmista pyreetä. Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita punajuuret uunivuokaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin tunniksi.

02

Anna kypsien punajuurien jäähtyä hetki. Kuori ja soseuta punajuuret pyreeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

03

Mittaa jauhot keoksi puhtaalle työtasolle. Tee jauhojen keskelle suurehko kuoppa.

04

Riko kananmuna ja tipauta se kuoppaan, samaten punajuuripyre sekä suola. Aloita sekoittaminen keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Käytä alkuvaiheessa apuna haarukkaa. Jatka jauhojen sekoittamista hiljalleen kunnes taikina alkaa muodostumaan.

05

Kun taikina on sekoittunut, lemppaa haarukka ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin, noin 5–10 min.

06

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 20 minuutiksi.

07

Leikkaa taikina neljään osaan. Kauli aina yksi osio kerrallaan pastakoneessa tai kaulimella noin 1-2 mm:n paksuisiksi levyiksi. Muista jauhottaa pastakoneen tela tai kaulin, ettei pasta tartu kiinni. Vuoroaan odottelevat taikinapalat kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä kuivahtamisen välttämiseksi.

08

Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15–30 min. Valmista tässä välissä maustevoi.

09

Hienonna valkosipuli sekä timjami hienoksi. Lisää pannulle nokare voita sekä loraus öljyä. Kuullota miedolla lämmöllä.

10

Keitä pastaa 2–4 min runsaasti suolatussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois.

11

Lisää pannulle keitetty, valutettu pasta. Pyöräytä maustevoissa ja tarjoile heti raastetun parmesaanin, sitruunankuoren sekä murskattujen pistaasipähkinöiden kera. Rouhaise päälle vielä mustapippuria.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Aloita paahtamalla punajuuret kypsiksi uunissa, mikäli et käytä valmista pyreetä. Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita punajuuret uunivuokaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin tunniksi.

02

Anna kypsien punajuurien jäähtyä hetki. Kuori ja soseuta punajuuret pyreeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

03

Mittaa jauhot keoksi puhtaalle työtasolle. Tee jauhojen keskelle suurehko kuoppa.

04

Riko kananmuna ja tipauta se kuoppaan, samaten punajuuripyre sekä suola. Aloita sekoittaminen keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Käytä alkuvaiheessa apuna haarukkaa. Jatka jauhojen sekoittamista hiljalleen kunnes taikina alkaa muodostumaan.

05

Kun taikina on sekoittunut, lemppaa haarukka ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin, noin 5–10 min.

06

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 20 minuutiksi.

07

Leikkaa taikina neljään osaan. Kauli aina yksi osio kerrallaan pastakoneessa tai kaulimella noin 1-2 mm:n paksuisiksi levyiksi. Muista jauhottaa pastakoneen tela tai kaulin, ettei pasta tartu kiinni. Vuoroaan odottelevat taikinapalat kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä kuivahtamisen välttämiseksi.

08

Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15–30 min. Valmista tässä välissä maustevoi.

09

Hienonna valkosipuli sekä timjami hienoksi. Lisää pannulle nokare voita sekä loraus öljyä. Kuullota miedolla lämmöllä.

10

Keitä pastaa 2–4 min runsaasti suolatussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois.

11

Lisää pannulle keitetty, valutettu pasta. Pyöräytä maustevoissa ja tarjoile heti raastetun parmesaanin, sitruunankuoren sekä murskattujen pistaasipähkinöiden kera. Rouhaise päälle vielä mustapippuria.

Ainekset
Pastataikina
tipo 00 -jauhoja
350 g
kananmuna
1 kpl
punajuuria (halutessasi voit oikaista käyttämällä kaupan valmista punajuuripyreetä)
200 g
oliiviöljyä
1 rkl
jauhoja pastan kaulimiseen
Lisäksi
valkosipulinkynsi
1 kpl
kuori puolikkaasta sitruunasta
oliiviöljyä
nokare voita
muutama oksa timjamia
parmesaanijuustoa
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
close