Punajuuri-fetapiirakka

Helppo
Vaikeustaso
time
1.5
Tuntia
star
5
2 arvostelua

Jos haluat vaihtelua kotitoimistolounaisiin, piirakkapala vihersalaatin kera on hyvä vaihtoehto. Punajuuri-fetapiirakka syntyy töiden lomassa, kunhan muistaa ottaa voitaikinan sulamaan hieman ennen leipomista ja heittää punajuuret hyvissä ajoin uuniin. Saat piirakkaan lisää näyttävyyttä käyttämällä kelta- ja raitajuuria.

Ainekset

4-6 annosta
Tarvitset :
voitaikinaa
300 g
punajuuria
4 kpl
oliiviöljyä
mustapippuria
Whipped feta -täyte :
fetaa
200 g
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
hunajaa
2 tl
oliiviöljyä
2 rkl
mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta minttua koristeluun

Työvaiheet

01

Ota voitaikina sulamaan 20 minuuttia ennen leipomista. 

02

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää pohjalla tilkka vettä ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Voit myös käyttää kaupasta ostettavia valmiiksi kypsytettyjä punajuuria, jos haluat. 

03

Liitä voitaikinat yhteen ja kaulitse yhdeksi levyksi (taikinaa ei tarvitse kaulita ohuemmaksi). Vuoraa  läpimitaltaan 25 – 30 cm piirakkavuoka leivinpaperilla. Asettele taikina piirakkavuokaan. Leikkaa ylijäämätaikina reunoilta. Pistele taikinaan haarukalla reikiä. Jos haluat piirakasta tasaisen, aseta piirakkataikinan päälle leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai riisiä. Paistopaino pitää taikinan paikallaan ja taikina paistuu tasaiseksi piirakkapohjaksi. Ilman painoa paistettu pohja on hieman rustiikkisempi ulkonäöltään, mutta maistuu yhtä hyvältä.

Paista pohja pakkauksen ohjeiden mukaan.

04

Kun piirakkapohja paistuu, valmista fetatäyte. Laita ainekset blenderiin ja surauta sileäksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan.

05

Kuori punajuuret ja leikkaa siivuiksi tai lohkoiksi. Pyörittele siivuja oliiviöljyssä ja mausta mustapippurilla.

06

Kun piirakkapohja on hiukan jäähtynyt, levitä päälle fetatäyte. Asettele päälle punajuuret ja koristele mintulla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka salaatin kera. 

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Ota voitaikina sulamaan 20 minuuttia ennen leipomista. 

02

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää pohjalla tilkka vettä ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Voit myös käyttää kaupasta ostettavia valmiiksi kypsytettyjä punajuuria, jos haluat. 

03

Liitä voitaikinat yhteen ja kaulitse yhdeksi levyksi (taikinaa ei tarvitse kaulita ohuemmaksi). Vuoraa  läpimitaltaan 25 – 30 cm piirakkavuoka leivinpaperilla. Asettele taikina piirakkavuokaan. Leikkaa ylijäämätaikina reunoilta. Pistele taikinaan haarukalla reikiä. Jos haluat piirakasta tasaisen, aseta piirakkataikinan päälle leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai riisiä. Paistopaino pitää taikinan paikallaan ja taikina paistuu tasaiseksi piirakkapohjaksi. Ilman painoa paistettu pohja on hieman rustiikkisempi ulkonäöltään, mutta maistuu yhtä hyvältä.

Paista pohja pakkauksen ohjeiden mukaan.

04

Kun piirakkapohja paistuu, valmista fetatäyte. Laita ainekset blenderiin ja surauta sileäksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan.

05

Kuori punajuuret ja leikkaa siivuiksi tai lohkoiksi. Pyörittele siivuja oliiviöljyssä ja mausta mustapippurilla.

06

Kun piirakkapohja on hiukan jäähtynyt, levitä päälle fetatäyte. Asettele päälle punajuuret ja koristele mintulla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka salaatin kera. 

Ainekset
Tarvitset :
voitaikinaa
300 g
punajuuria
4 kpl
oliiviöljyä
mustapippuria
Whipped feta -täyte :
fetaa
200 g
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
hunajaa
2 tl
oliiviöljyä
2 rkl
mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta minttua koristeluun
close