Porkkanasalaatti
Mitä tehdä jääkaapin perällä lymyilevistä porkkanoista? Ainakin raikasta porkkanasalaattia, jossa maistuu misotahna, seesami, valkosipuli ja lime. Näyttävän salaatin saat käyttämällä erivärisiä porkkanoita. Tarjoile sellaisenaan tai pirteänä lisukkeena.
Ainekset
Työvaiheet
Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi, kunnes ne tuoksuva paahteiselta. Varo polttamasta! Siirrä sivuun jäähtymään.
Valmista kastike:
Raasta inkivääri ja silppua valkosipuli pieneksi, laita kippoon. Lisää soija, riisiviinietikka, vaahterasiirappi, limemehu ja seesamiöljy. Mittaa vielä sekaan misotahna ja sekoita. Laita sivuun odottamaan.
Pese ja kuori porkkanat. Höylää perunankuorijalla tai juustohöylällä ohuita siivuja porkkanoista. Laita kulhoon. Kaada sekaan kastike ja sekoita.
Hienonna kevätsipuli ja chili
Nostele salaatti lautaselle ja ja ripottele päälle chili, kevätsipuli sekä paahdetut seesaminsiemenet.